nba novi logo

NBA VESTI

Majami pobedio Portland, rekord Lebrona Džejmsa

Košarkaši Majamija pobedili su u noći između utorka i srede Portland sa 117:104, a utakmicu je obeležio Lebron Džejms iz Hita, prvi igrač u istoriji NBA lige koji je na šest uzastopnih mečeva postigao 30 i više poena, uz procenat šuta iz igre od najmanje 60 odsto. Džejms je postigao 30 poena, uz šut iz igre 11/15, a imao je i devet asistencija i šest skokova. Dvejn Vejd utakmicu je završio sa 24 poena, a Rej Alen dodao je 14 za Majami koji je noćas zabeležio 1.000. pobedu u klupskoj istoriji u regularnom delu NBA sezona. 
Dobre partije u poraženom timu prikazali su Demijan Lilard, koji je postigao 33 poena, Lamarkus Oldridž sa 29 i Vesli Metjuz sa 20 poena. Srpski košarkaš Saša Pavlović igrao je 22 minuta i nije se upisao među strelce, a imao je dva skoka i asistenciju. 
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Finiks sa 91:85 i zabeležili osmu pobedu u poslednjih 11 utakmica. Dvajt Hauard postigao je 19 poena i imao 18 skokova, a Antoan Džejmison dodao je 19 poena uz 10 skokova za ekipu Lejkersa. 
Kobi Brajant ubacio je samo četiri poena, a prvi koš iz igre postigao je dva minuta i 13 sekundi pre kraja utakmice, koju je završio sa osam izgubljenih lopti i devet asistencija. 
-Pretpostavljam da mu je jednom u 17 godina dozvoljeno da ostvari ovakav učinak – rekao je trener Lejkersa Majk D’Antoni. 
U ekipi Finiksa, koja je izgubila osmi put u poslednjih 10 utakmica, Majkl Bizli postigao je 18 poena, a Luis Skola 15. Toronto je pobedio Denver sa 109:108 i ostvario treću uzastopnu pobedu u ligi. Pobedu Reptorsima doneo je Rudi Gej košem 4,8 sekundi pre kraja utakmice. On je meč završio sa 17 poena, Demar Derozan ubacio je 22, a Džon Lukas 14 poena, od kojih 12 u poslednjoj četvrtini. 
U ekipi Denvera Taj Loson bio je najbolji sa 29 poena. Košarkaši Hjustona pobedili su Golden Stejt sa 116:107, Memfis je pobedio Sakramento sa 108:101 i zabeležio šestu uzastopnu pobedu nad Kingsima na domaćem terenu, dok je Juta savladala Oklahomu i prekinula niz od četiri pobeda Tandera. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Indijana pobedila Boston, Krstić postigao sedam poena