nba novi logo
NBA VESTI
Klipersi bolji od Lejkersa
 
U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) jutros su odigrane dve utakmice, i u obe slavili su gostujući timovi. Klipersi su u gradskom derbiju savladali Lejkerse sa 125:101, dok je Majami bio bolji od Oklahome 110:100.
Duel gradskih rivala praktično je rešen u prvoj četvrtini koju su Klipersi dobili sa 33:17. Centar Klipersa Blejk Grifin igrao je u tom periodu simultanku pošto je postigao 18, od ukupno 33 koša svog tima. Grifin se, međutim, u nastavku meča „sakrio“ pa je do kraja susreta ubacio još samo četiri poena.
Zato su konstantno dobri bili Kris Pol i Čonsi Bilaps. Prvi je sa 24 koša bio najefikasniji igrač utakmice, pri čemu je ostvario i 13 asistencija. Bilaps je, pak, ubacio 21 koš, pogodivši pet „trojki“ iz sedam pokušaja.
U poraženim Lejkersima odskočili su Kobi Brajant sa 20 poena, 11 asistencija i pet skokova, i Dvajt Hauard koji je, uz 18 koševa, osam puta bio najviši u skoku.
Sa skorom od 38 pobeda i 17 poraza Klipersis u praktično obezbedili plasman u plej of, dok Lejkersi zauzimaju 10. mesto u Zapadnoj konferenciji ostvarivši 25 pobeda, uz 28 poraza.
U reprizi prošlogodišnjeg finala plej ofa Majami je opet bio uspešniji od Oklahome, a Lebron Džejms je sedmi put za redom postigao više od 30 koševa. Oklahomi je ubacio 39, pri čemu je 12 puta bio najviši u skoku i ostvario sedam asistencija.
Na suprotnoj strani briljirao je Kevin Durent sa 40 poena, osam skokova, četiri asistencije i tri „rampe“.
Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati 14. kola i tabela Superlige