zvezda partizan derbi feb 2013 2

JADRANSKA LIGA

Zvezda izborila pobedu u odličnoj utakmici sa Partizanom

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu gradskog rivala Partizana sa 84:76 (23:24, 14:22, 23:11, 24:19), u derbi susretu 21. kola regionalne Jadranske lige. Crveno beli su ostvarili 15. pobedu u dosadašnjem delu takmičenja i dobili treći večiti derbi ove sezone.

Ovom pobedom Crvena zvezda je gotovo sigurno obezbedila drugo mesto u Jadranskoj ligi i kvalifikacije za Evroligu.

Utakmica je odigrana u hali Pionir pred oko 5.500 gledalaca, a sudili su Saša Pukl (Slovenija), Srđan Dožai (Hrvatska) i Siniša Herceg (Hrvatska).

Povezana vest:  Gurović napustio klupu FMP-a

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Braun 2, Subotić 12, Rakočević 20, Lazić, Simonović, Savović 15, Katić 20, Samardžiski 6, Radivojević 3, Nelson 6, Skot.

PARTIZAN: Lovernj 6, Milutinov, Vesterman 10, Gordić 4, Lučić 4, Milosavljević 8, Bogdanović 13, Gagić 4, Musli 4, Čakarević, Gordon, Bertans 23.

Zvezda je ovom pobedom gotovo osigurala drugo mesto na tabeli i zajedno sa Igokeom ostala u igri za čelnu poziciju koja direktno vodi u Evroligu.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde otputovali na pripreme na Zlatibor

Partizan je posle dva vezana poraza od večitog rivala vrlo motivisano ušao u meč. Crno-beli su odigrali odlično prvo poluvreme, zaustavili su kapitena Igora Rakočevića na samo četiri poena i bili su precizni van linije 6.75 (9-6).

Posebno se u šutu za tri poena isticao Bertans, koji vezao 15 poena, od toga četiri trojke. Sve je dobro funkcionisalo u timu Partizana, kako u odbrani tako i u napadu, pa su crno-beli u 17. minutu došli do 15 poena razlike (31:46).

Od tog trenutka Zvezda je počela da se budi. Krajem druge i početkom treće četvrtine napravljena je serija 11-0 i uz sjajnu rolu Rakočevića domaćin se u potpunosti vratio u meč.

Povezana vest:  Grčka savladala Letoniju i obezbedila učešće u kvalifikacijama za OI

Partizan u tom periodu čak sedam minuta nije poentirao, a uspeo je da veže šest promašenih bacanja. Do samog kraja vođena je velika borba, a pitanje pobednika rešeno je u poslednjim trenucima meča, kada Partizan nije iskoristio nekoliko napada, što je iskusni tim Zvezde znao da iskoristi i zasluženo dobije treći derbi ove sezone.