nba novi logo
NBA VESTI
Pobede San Antonija i Majamija
 
Najuspešniji tim dosadašnjeg dela prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio Spars savladao je jutros u Los Anđelesu Kliperse sa 116:90. Pobedu kao gost ostvario je i Majami u Čikagu gde je, predvođen Lebronom Džejmsom pobedio domaćina sa 86:67.
San Antonio sigurno korača ka prvoj poziciji pred plej of pošto je u Stejps centru ostvario 44. pobedu u šampionatu u kojem je doživeo tek 12 poraza.
Za peti uzastopni trijumf „mamuza“ najzaslužniji je bio francuski reprezentativac Toni Parker koji je, uz 31 koš, imao i sedam asistencija.
Njegov direktni rival na suprotnoj strani, plejmejker Klipersa Kris Pol, utakmicu je završio sa svega četiri poena i tri asistencija pa je, bez sumnje, ishod tog dvoboja u velikoj meri uticao na konačni rezultat.
Centralna figura susreta u Čikagu bio je Džejms koji je još jednom potvrdio da je u ovom trenutku najbolji igrač NBA lige. Sa 26 koševa, 12 skokova i sedam asistencija Džejms je apsolutno zaslužio epitet najkorisnijeg aktera meča (MVP) u kojem je zapaženu rolu odigrao i njegov saigrač Dvejn Vejd sa 17 poena, osam uhvaćenih lopti i pet asistencija.
Povezana vest:  Zvezda u sredu gostuje Kahasolu