lopta u kosu
Evropsko prvenstvo u Sloveniji promovisano u Beogradu
 
Promocija i prezentacija Evropskog prvenstva u košarci koje će se u septembru održati u Sloveniji, održana je danas u Beogradu u Kući košarke, uz prisustvo mnogobrojnih zvanica. Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga izjavio je da je saradnja između dva saveza uvek bila izvanredna i da je „lepa stvar što zajedno promovišemo Evropsko prvenstvo“.
-Košarkaški savez Srbije uradio je plan i program priprema i mi ćemo dočekati spremno naredni šampionat u Sloveniji – rekao je Bodiroga.
Ambasador Slovenije u Srbiji Franc But naglasio je da je srećan što se Evropsko prvenstvo održava u njegovoj zemlji i dodao da je siguran da će biti dobri domaćini.
-Ovo Evropsko prvenstvo je prilika da se Slovenija promoviše košarkom, ali i da se prikaže kao turistička destinacija. Dobro došli u Sloveniju – rekao je But.
Evropsko prvenstvo igraće se u Celju, Kopru, Jesenicama i Ljubljani. Direktor Evropskog prvenstva Aleš Križnar objasnio je da još postoje mali problemi sa dvoranama, ali da će sve biti spremno za šampionat.
-U Beogradu 2005. na Evropskom prvenstvu je bilo oko 8.000 navijača iz Slovenije. Nadam se da će sada u Sloveniji biti još više navijača iz Srbije – rekao je Križnar i dodao da će prve ulaznice biti puštene u prodaju 3. marta.
Bivši jugoslovenski reprezentativac Ivo Daneu, koji je sada ambasador i promoter Evropskog prvenstva, istakao je da mu je drago što je ponovo u Beogradu i poželeo da se „Slovenija i Srbija sretnu u finalu“.
Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković naglasio je da je Slovenija mnogo dala košarci i da je proteklih godina srpski nacionalni tim proveo mnogo vremena u toj državi na turnirima i pripremama.
-Ove godine ćemo opet biti u Sloveniji. Tamo imamo sve uslove koji nam trebaju – rekao je Ivković.
Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra u Slovenji, a Srbija će igrati u grupi u Jesenicama.
Povezana vest:  Dabl-dabl Jokića, Pokuševski dvocifren