lopta_u_kosuSUPERLIGA SRBIJE

Superligaši se pojačavaju pred početak takmičenja

 

Košarkaške ekipe iz Superlige Srbije nastavljaju da se pojačavaju za početak tog takmičenja 10. aprila. Radnički iz Kragujevca angažovao je bekove Dragana Kruščića iz OKK Beograda i Miljana Rakića iz Novog Sada.

Uprava čačanskog Borca je, posle centra Filipa Vukosavljevića iz zrenjaninskog Proletera, angažovala i plejmejkera Alekseja Nešovića, koji je igrao u Crvenoj zvezdi i Hemofarmu, a dolazi iz turskog prvoligaša Alijage.

Povezana vest:  Vujošević nastavlja lečenje na VMA

FMP Železnik je na pripremama na Zlatiboru, a pojedini mediji preneli su da uprava „pantera“ namerava da angažuje Filipa Videnova, Amerikanca Dvejna Vudvorda i Dragana Zekovića.

Međutim, list Sport navodi da bugarski košarkaš Videnov, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom, samo trenira sa FMP-om i da neće potpisati ugovor.

Vudvord (194, 34) je ove sezone igrao u Libanu, a ranije je branio boje kiparskog AEL-a, Sijene, Terama, Splita. Zeković može da igra na poziciji krilnog centra i klasičnog centra i bivši je mladi reprezentativac Crne Gore.

Povezana vest:  Košarkašice Srbije pobedile Nemačku

Tamiš iz Pančeva se takođe pojačao, dok Partizan, Hemofarm i valjevski Metalac po dva igrača mogu da dovedu do 7. aprila u 14 sati, kada ističe prelazni rok za superligaše.