juniori trener-2013

Đukanović: Pokazali smo da smo pravi tim

Juniori crveno-belih prikazuju fantastične partije na Evroliginom kvalifikacionom turniru koji se održava u Beogradu. Posle tri ubedljive pobede u grupi, u polufinalu je pobeđena veoma dobra ekipa Insepa (79:64).
Jedan od košarkaša Zvezde koji su u ovoj utakmici nosili tim do pobede je Brano Đukanović (14p, 6as). Talentovani igrač, kojeg će navijači možda narednih sezona gledati i u seniorskom timu Crvene zvezde, želeo je da istakne odličnu atmosferu i drugarstvo koje vlada među crveno-belima:
– Mislim da smo ovoliko dobri baš zbog atmosfere u ekipi. Mnogi su mislili da nećemo biti tim zato što smo nas trojica – Rebić, Ristić i ja ove sezone prekomandovani u FMP. Možda su mislili da će svako da igra za sebe, ali smo pokazali da smo pravi tim, da smo pravi momci. Svako od nas igra za ekipu, od prvog do dvanaestog igrača. Svi smo pravi drugari – rekao je Đukanović, koji smatra da su Zvezdini juniori odigrali dobru utakmicu:
– Bili smo veoma motivisani. Prethodne utakmice su bile znatno lakše, pobeđivali smo sa velikom razlikom. Ekipa Insepa veoma dobro izgleda na terenu već više godina, a mi smo ih pretrčali i dominirali u svim segmentima igre. Igrali smo timski, posvećeno – konstatovao je Đukanović, pa potom prokomentarisao da ekipi veoma znači takmičenje sa najboljim evropskim ekipama njihovog uzrasta:
– Mi smo prošle godine igrali isto ovo takmičenje, sa puno uspeha. Sada smo godinu dana stariji i mislim da smo favoriti za osvajanje turnira. Ukoliko damo sve od sebe i budemo imali dobar timski rad – možemo da osvojimo turnir – zaključio je mladi Zvezdin igrač, koji se zahvalio brojnoj publici na podršci i pozvao navijače da dođu i na finalnu utakmicu.

Povezana vest:  Vujošević: Tražimo od države ravnopravan tretman