josip-bilic

Bilić: Šampion i prvoplasirani iz Jadranske lige u Evroligi

Direktor Jadranske lige zadužen za takmičenje Josip Bilić rekao je danas da će ta liga poštovati
propozicije svog takmičenja prema kojima će pobednik završnog turnira i prvoplasirani iz regularnog dela takmičenja izboriti pravo učešća u Evroligi.
-To što pišu pojedini mediji je netačno, jer nije po propozicijama takmičenja u Jadranskoj ligi. Dve najbolje ekipe iz sezone 2012/2013 će igrati u Evroligi – pobednik ‘fajnal fora’ i prvoplasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja – rekao je Bilić.
Pojedini mediji danas su preneli da će, prema propisima Evrolige, u najelitnijem evropskom takmičenju iz Jadranske lige igrati finalisti završnog turnira.
-Netačno je to šta je taj novinar razumeo ili nije razumeo… To su proizvoljna tumačenja. Jadranska liga odlučuje o učesnicima Evrolige – rekao je Bilić.
Bilić je ukazao na propozicije takmičenja u regionalnoj ligi.
-Jadranska liga se igra iz dva dela, prvi je ligaški, drugi je završni turnir. Prve četiri ekipe igraće na ‘fajnal foru’, pobednik turnira igraće u Evroligi, kao i prvoplasirana ekipa iz regularnog dela. Na primer, ako Igokea zadrži prvo mesto i osvoji titulu, onda će pored nje u Evroligu ići drugoplasirani tim regularnog dela, a kako trenutno stvari stoje, to je Crvena zvezda – rekao je Bilić.
-Onda bi u kvalifikacije išla trećeplasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja, a ne neko sa završnog turnira. ‘Fajnal for’ se igra samo za prvaka, takva su pravila – dodao je direktor Jadranske lige zadužen za takmičenje.
Bilić je rekao da će uprava Jadranske lige za nedelju dana odlučiti gde će se održati „fajnal for“.

Povezana vest:  Čović poziva navijače