marko simonovicSimonović: Verovao sam da ću pogoditi

Marko Simonović pružio je protiv Cibone verovatno najbolju partiju od kada je došao u Zvezdu. U odsustvu Skota, na njega je pao veliki teret pa je Simonović proveo čak 30 minuta na parketu i za to vreme ubacio je 15 poena. Sjajni krilni košarkaš preuzeo je odgovornost u završnici susreta i praktično doneo pobedu crveno-belima.
Prvo je na asistenciju Rakočevića Simonović ubacio trojku kojom je svojoj ekipi doneo prednost od dva razlike pet sekundi pre kraja. A zatim je sjajno sačuvao do tada neuhvatljivog Di Džej Stroberija i sprečio ga da meč uvede u produžetak. Simonović ipak nije želeo da ističe sebe u prvi plan, ali nije krio zadovoljstvo zbog pogođene trojke:
-Sigurno da je lep osećaj i drago mi je što je ta lopta ušla. Verovao sam da ću pogoditi. Ipak, istakao bih da je ovo pobeda ekipe. Mi smo dosta lošije odigrali utakmicu, bez dovoljno energije. Sa druge strane Cibona je odigrala odlično, vodila je tokom čitavog susreta i da su oni pobedili ne bi bilo nezasluženo. Na kraju smo mi imali malo više sreće i dobili utakmicu – započeo je priču Simonović.
U Zvezdu je došao kao veliko pojačanje, ali je period adaptacije na novu sredinu potrajao malo duže nego što se očekivalo. Ipak, u samoj završnici ABA lige Simonović je počeo da podiže formu i tako jasno stavio do znanja da navijači i trener Vukoičić mogu da računaju na njega. Krilo crveno-belih je sa tri trojke prelomio susret sa Solnokom u Mađarskoj, a zatim je zablistao protiv Cibone. Simonović je svestan da nije igrao najbolje u prvom delu sezone, ali mu je drago što je ponovo onaj pravi kada je najpotrebnije:
– U početku nisam pružao partije kakve su se od mene očekivale jer se nisam tako brzo prilagodio. Dolazak u Zvezdu je bio nešto novo za mene, veliki klub, veliki pritisak ali mi je drago što pružam bolje partije u završnici lige – istakao je Simonović, a zatim i izneo očekivanja pred uvek neugodno gostovanje Širokom u Pecari:
-Poslednje dve utakmice smo odigrali dosta slabo, bez dovoljno energije i zabeležili smo dve pobede na suvi kvalitet. Predstoji nam dva dana odmora, a zatim da se dobro spremimo za Široki jer ako ovako budemo odigrali sigurno da ne možemo da pobedimo u Pecari – zaključio je Simonović.

Povezana vest:  Vujošević: Partizan se sistematski uništava