Partizan cibonaPartizan pobedio Cedevitu u Zagrebu

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Zagrebu Cedevitu sa 77:76 (14:10, 21:16, 19:22, 22:29) u 23. kolu Jadranske lige i tako zadržali šanse da se plasiraju na završni turnir.
Partizan je minut pre kraja gubio sa sedam poena razlike, ali se vratio trojkama Davisa Bertansa i Lea Vestermana, a pobednički koš dao je Drana Milosavljević sekund pre kraja.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Bertans i Vladimir Lučić sa po 18 poena, dok je Cedevitu predvodio Marko Tomas sa 26 poena.
Partizan sada ima 14 pobeda, koliko ima i Budućnost, dok su ispred njih Radnički sa 15 trijumfa i Crvena zvezda i Igokea sa po 17. Tim iz Aleksandrovca sutra dočekuje Solnok.
Partizan u sledećem kolu dočekuje Igokeu, zatim gostuje u Skoplju kod MZT-a i u polsednjem kolu dočekuje Solnok.
Rivali su večerašnju utakmicu počeli jako neprecizno, pošto su iz igre promašili prvih 13 šuteva, a prvi poeni postignuti su tek posle tri i po minuta, kada je Moris Kičen pogodio trojku.
Partizan je nastavio da bude neefikasan, a Cedevita je do sredine druge četvrtine držala prednost, najviše zahvaljujući Tomasu, ali i Predragu Šuputu i Goranu Sutonu.
Partizan je poveo 20:19 košem Nikole Milutinova sredinom druge deonice, ali se Cedevita brzo vratila u vođstvo.
Nakon što je trener Cedevite Aco Petrović dobio tehničku grešku, crno-beli su se ponovo vratili u vođstvo, 26:25, ali je to kratko trajalo, jer je domaći tim napravio seriju od 10:0 i na poluvreme otišao sa devet poena prednosti, 35:26.
Partizan je u drugom poluvremenu stigao tih devet poena i poveo sa 43:42, ali je to kratko trajalo, jer je ponovo počeo da greši, tako da se Cedevita vratila u vođstvo, 49:43.
Cedevita je u poslednjoj deonici stekla i 10 poena prednosti, 59:49, nakon nesportske greške Bertansa, a najveća prednost je bila 11 poena, 67:56 u 35. minutu.
Partizan se držao u igri, ali je nešto više od minut pre kraja delovalo kao da je domaći tim osigurao pobedu, pošto je Tomas dao trojku za 76:69.
Crno-beli su uzvratili trojkama Bertansa i Vestermana, a onda je Marino Baždarić izgubio loptu u napadu, davši Partizanu 18 sekundi za napad.
Vestermanu je zamalo ispala lopta blizu reketa, ali je on uspeo da je iskontroliše i dodao Milosavljeviću koji je protrčao ispod koša i postigao pobednički koš, 1,3 sekunde pre kraja.
Cedevita nije uspela da iskoristi preostalo vreme.

Povezana vest:  Zvezda poražena uprkos dvocifrenoj prednosti