Logo czvezda

Zvezda traži od Lorbeka da vidi sporazum sa Evroligom

Košarkaški klub Crvena zvezda pisanim putem zatražio je danas od predsednika Jadranske lige Radovana Lorbeka da se svim klubovima koji ove sezone učestvuju u takmičenju hitno dostavi sporazum sa Evroligom.
-Neusklađenost propozicija ABA lige sa propisima ECA oko prohodnosti u Evroligu…izazvali su veliku pometnju među klubovima i doveli do presedana kakav nije zabeležen u ozbiljnim košarkaškim organizacijama…da četiri kola pre kraja… nismo znali za šta smo se borili – navodi se u saopštenju Crvene zvezde.
Klubovi Jadranske lige do prošlog meseca su verovali da će u Evroligu ići šampion i tim sa najboljim plasmanom na tabeli, da bi se krajem februara objavilo da samo završni turnir odlučuje o plasmanu u elitno evropsko klupsko takmičenje. Čelnici Evrolige napravili su ustupak za Jadransku ligu, ali samo za tekuću sezonu.
-U nameri da i ovog puta klubovi ne ostanu u zabludi, od Radovana Lorbeka je zatraženo da u najkraćem vremenskom roku svim klubovima dostavi pomenuti sporazum…kako bi na delu mogli da se vide svi detalji tog sporazuma – navodi se u Zvezdinom saopštenju.
Uprava beogradskog kluba pojasnila je da tako želi da se lično uveri u sadržaj sporazuma koji su potpisali prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu i Lorbek.
-Osnovni razlog ovakvog zahteva je želja da se ne ponovi slična situacija sa pogrešnim tumačenjem propozicija…Namera nam je da se lično uverimo u sve ono što u sporazumu piše i sve to uporedimo sa saopštenjem koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Evrolige, kako ne bismo ponovo došli u neprijatnu situaciju. Posle svega što se desilo, ne želimo da se bavimo tumačenjem već da direktno imamo uvid u sve činjenice – navela je uprava Zvezde.

Povezana vest:  Božić produžio ugovor, Katić u crno-belom dresu!