vukoicic pressVukoičić: Verujemo u pobedu
 
Regionalno takmičenje ulazi u finiš. Do kraja ligaškog dela ostalo je još samo tri utakmice, a u 24. kolu ABA lige crveno-beli gostuju Širokom. Kako bi se maksimalno spremili za izuzetno važan meč u Hercegovini košarkaši Zvezde u Široki su doputovali u subotu uveče. U nedelju će odraditi dva treninga, kao i jedan na dan utakmice koja je zakazana za ponedeljak u 20 sati i 30 minuta.
Crveno-beli će u dvorani Pecara u odnosu na prethodnih nekoliko mečeva biti jači za Majkla Skota koji se oporavio od povrede leđa i zauzeće svoje mesto u timu:
– Još tri utakmice je ostalo do kraja, važnost svakog meča je sve veća. Pravo na eventualne kikseve više niko nema, sa tim saznanjem i mi i Široki ulazimo u ovu utakmicu. Za nas je ovaj meč važan iz nekoliko razloga. Pre svega, kako bismo i teoretski obezbedili učešće na fajnal foru, ali i da bismo ostali u trci za prvo mesto. Cilj i ambicija kluba je da se u svakoj utakmici ide na pobedu, tako da razlike neće biti ni u ovom meču. Sa druge strane Široki ima jako tešku poziciju u borbi za opstanak. Ovo je sigurno jedna od poslednjih, ako ne i poslednja šansa da izbegnu poslednje mesto koje svi znamo šta zanči za sledeću sezonu – počeo je priču trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić i dodaje:
– Ono što je za pretpostaviti je da će dvorana biti popunjena do poslednjeg mesta, i s obzirom da sam imao priliku da prisustvujem takvim utakmicama Širokog, mogu da kažem da njihovi navijači znaju da naprave vruću atmosferu što će nama naravno dodatno otežati posao.
Vukoičić je i detaljno analazirao igru Zvezdinog narednog protivnika:
– U odnosu na prvi deo ABA lige gde je mnogo toga zavislio od Darka Planinića, u drugom delu sezone dovođenjem nekih novih igrača promenio se i koncept igre. U napadu ekipa više ne zavisi od jednog pojedinca, već se iz kolektivne igre traži najraspoloženiji igrač i zato ne može da se kaže od koga preti najveća opasnost – Vukoičić je kratko zastao pa nastavio:
– Što se tiče odbrane, s obzirom da je ekipa sastavljena od mladih i atletski dobro predisponiranih igrača oni to dobro koriste za odbranbene varijante agresivne igre po celom terenu, udvajanja, preuzimanja, kombinovanih odbrana, i slično. Međutim i pored svega toga, s obzirom da smo mi rešili kadrovske porbleme, da su se igrači vratili u pun trenažni prosces i da smo imali celu sedmicu za rad i pripremu, verujemo da će to biti dovoljno da dođemo do pobede – zaključio je Vukoičić.
Povezana vest:  Pijan košarkaš Kimani Frend pokosio devojku