Aukcija slika i

Održana izložba portreta sportista Crvene zvezde i aukcija

Košarkaški klub Crvena zvezda i Udruženje umetnika Srbije organizovali su danas u Galeriji HYPE humanitarnu izložbu portreta sportista Sportskog društva Crvena zvezda na kojoj je održana i aukcija.
Sav prihod sa aukcije namenjen je Udruženju za pomoć osobama sa autizmom, a ovom prilikom sakupljeno je oko 120.000 dinara.
Novac će biti iskorišćen za opremanje radionica koje organizuje Udruženje za pomoć osobama sa autizmom.
Na aukciji se našlo 28 portreta, a među njima i portreti trenera košarkaša Crvene zvezde Vlade Vukoičića, kapitena Igora Rakočevića, kao i prvotimaca Vuka Radivojevića, Raška Katića i Demarkusa Nelsona. Portreti su rađeni u Pop art tehnici i izazvali su veliko interesovanje medija.
Akciji KK Crvena zvezda i Udruženja umetnika Srbije priključili su se i crveno-beli fudbaleri i vaterpolisti, pa su se među portretima našle slike trenera Aleksandra Jankovića, Bobana Bajkovića, Filipa Kasalice, Kadua, ali i vaterpolista Nikole Rađena, Andrije Prlainovića…
Jedna od najplaćenijih slika bio je portret Raška Katića. Stameni centar crveno-belih poželeo je da u svojoj kolekciji ima ovu sliku, pa je za svoj portret izdvojio 15.000 dinara. Celokupnu akciju u značajnoj meri podržao je i naslovni sponzor KK Crvena zvezda – Telekom Srbija.
Naime, menadžer za odnose sa medijima Ivana Marjanov u ime kompanije Telekom Srbija kupila je čak sedam slika.
Ovo je bila još jedna u nizu uspešnih humanitarnih akcija Crvene zvezde ove sezone koja će i u budućnosti zdušno podržavati akcije ovakvog i sličnog tipa.
U Srbiji ima oko 2.500 osoba sa autizmom, a u Beogradu preko 1.000.

Povezana vest:  PLEJ OF, Trifunović: borićemo se za čast kluba