zvezda igokea
Ristović: Ovo je novi skandal čelnika Jadranske lige
Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Davor Ristović izjavio je danas da je novonastali nesporazum oko mesta održavanja završnog turnira Jadranske lige novi skandal čelnika regionalnog takmičenja.
Direktor lige Josip Bilić rekao da će fajnal-for biti odigran u Laktašima, a generalni menadžer Josip Lisac uzvratio je da još ništa nije izvesno i da on i dalje „navija“ za Beograd.
Ulje na vatru dolila je izjava predsednika Igokee Borisa Spasojevića, koji je rekao da ih niko iz Jadranske lige nije obavestio i da taj klub ne želi da bude domaćin F4.
-Ovo je novi skandal rukovodilaca lige, jer je neozbiljno da Bilić potvrđuje da su Laktaši mesto odigravanja fajnal-fora, a da to demantuje Lisac. Čak i predsednik Igokee nije upoznat s tim, a Radovan Lorbek, koji je po propozicijama ovlašćcen o svemu tome, ćuti – rekao je Ristović za klupski sajt.
On je poručio da je neodgovorno i neozbiljno da se na taj način određuje domaćin završnog turnira, a da pri tome Lorbek od 6. marta do danas nije obezbedio klubovima kopiju sporazuma izmedu Evrolige i Jadranske lige.
-Očigledno Lorbeku nije jasno da su mu propozicije pale, a sad su mu još dodatno izgubile na validnosti, jer je probijen i rok za određivanje mesta odigravaja fajnal fora koji je po propozicijama bio najkasnije 1. mart. Svaki dan pokušavam da ga dobijem po nekoliko puta međutim, bezuspešno. Vidim da pojedini mediji imaju mnogo više uspeha i da on svojim komentarima sporazuma nastavlja da dezavuiše celu ligu – dodao je Ristović. 
Direktor crveno-belih naglasio je da se tek nakon uvida u sporazum između Evrolige i Jadranske lige može napraviti dogovor oko mesta odigravanja fajnal fora. 
-U protivnom, regularnost lige biće totalno srušena. Onda bi bilo najbolje da ligu nismo ni igrali nego da smo prepustili Lorbeku da kaže ko će da igra Evroligu što bi bila još jedna potvrda da ovo nije liga klubova nego privatna liga Lorbeka koji se stalno poziva na Bord Jadranske lige i nekakve njegove usmene konsultacije – zaključio je Ristović.
Crvena zvezda je trenutno drugoplasirana na tabeli Jadranske lige sa jednom pobedom manje od vodeće Igokee i i gotovo sigurno je obezbedila plasman na završni turnir.
Povezana vest:  NBA VESTI, Durent rekordom karijere vodio Oklahomu do pobede u Dalasu