ABA liga horiz col

Igokea potvrdila da će organizovati završni turnir

Predsednik Igokee Boris Spasojević razrešio je večeras konfuziju oko mesta odigravanja završnog turnira Jadranske lige, pošto je potvrdio da će taj košarkaški klub organizovati ovo takmičenje u Laktašima.
-Bićemo domaćini Fajnal fora, to je zvanična i definitivna odluka. Za nas je velika čast prilika da ugostimo velike klubove kao što su Crvena zvezda i Partizan, istovremeno i da kao mali grad stanemo uz rame prethodnim organizatorima Ljubljanom, Beogradom i Zagrebom – kazao je Spasojević za „Večernje novosti“ od četvrtka.
Ranije danas pojavio se niz različitih informacija i kontradiktornih izjava oko toga da li su Laktaši i Igokea zvanično dobili organizaciju završnog turnira.
Čak je i Spasojević prvobitno rekao da njegov klub nije voljan da preuzme organizaciju na sebe jer bi mu to donelo troškove.
-U tom trenutku još nismo imali zvaničnu ponudu. Dobili smo je oko 15 sati, razmotrili sve opcije i prihvatili – objasnio je prvi čovek Igokee.
Pored Laktaša, kao mogući kandidati za organizaciju turnira pominjali su se Beograd, Skoplje, Kragujevac i Niš.
Finalni turnir najbolje jadranske „četvorke“ biće odigran od 25. do 27. aprila u Laktašima.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston i Dalas poveli 2-0, Orlando izjednačio, Stojaković ubacio ukupno 21 koš za pobedu Maveriksa