dusko vujosevic kzs feb 2013 (1)

Vujošević:Sami smo krivi što završni turnir nije u Beogradu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujosević rekao je danas da su njegov klub, Crvena zvezda i Grad Beograd najodgovorniji za to što se završni turnir Jadranske lige ne igra u srpskoj prestonici.
-Smešno je da za celu situaciju okrivljujemo Jadranski ligu, stavljamo se u ulogu žrtve, a odavde niko nije pokazao interes za taj turnir. Ni Partizan ni Crvena zvezda nisu napravili nikakav napor, a ako je negde trebalo da sarađuju onda je to ovde – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.
Posle mnogo kontradiktornosti i komplikacija, čelnici Jadranske lige su odlučili da organizatori završnog turnira budu Laktaši i KK Igokea.
– Nama to ne ide u prilog, ali verujem da je to pravedno. I ranije sam se zalagao da onaj ko regularni deo sezone završi na prvom mestu prvi i dobije priliku da organizuje završni turnir. Roman Lisac je pokušavao da organizuje turnir u Beogradu jer je računao da će Grad biti zainteresovan za takav spektakl. Ja sam mislio da bi za Beograd bilo dobro da svojim klubovima obezbedi šansu za plasman u Evroligu, jer je to nešto što bi svakako podiglo kvalitet života u gradu – istakao je Vujošević.
Strateg crno-belih odbacio je argumente da nije mogla da se garantuje bezbednost učesnicima turnira koji bi bio održan u Beogradu.
-Priče o tome da ne može da se osigura mir i da o ovome sa srpskom policijom treba da pregovara čovek iz Slovenije nemaju smisla – dodao je Vujošević.
Njegova ekipa u subotu u Skoplju igra protiv MZT-a u pretposlednjem kolu Jadranske lige i taj meč bi u velikoj meri mogao da odlučuje o konačnom plasmanu u vrhu.
– Približio se završetak ligaškog dela sezone i rasplet se bliži kraju. Sve utakmnice su od velike važnosti, jer će dati odgovore na zagonetke. MZT je dobra ekipa sa odličnim trenerom. Verujem da će kao i svi ostali protiv nas pružiti najbolju partiju. Mi smo u poslednje vreme podigli formu i očekujem da to pokažemo i u Skoplju – poručio je Vujošević.
Plejmejker Partizana Nemanja Gordić uveren je da će crno-beli nastaviti sa dobrim partijama.
-Skoplje je jedno od najtežih gostovanja u Jadranskoj ligi. MZT ima dobar i iskusan sastav i kod kuće uvek pruža odlične partije.. Znamo da će imati veliki motiv, ali imaćemo ga i mi, jer želimo da nastavimo u pobedničkom ritimu, kao na mečevima sa Cedevitom i Igokeom – kazao je Gordić.
Utakmica 25. kola regionalne Jadranske lige između MZT-a i Partizana igra se u subotu od 19 sati u Skoplju.

Povezana vest:  Tepić: Zaslužena titula, voleo bih da ekipa ostane na okupu