lopta u kosu

U finalu memorijala mladi timovi Partizana i Olimpije

Juniori košarkaških klubova Partizan i Olimpija sastaće se sutra u finalu drugog Memorijalnog turnira Luke Stančića u Valjevu, dok će se u borbi za treće mesto sastati Split i Cedevita. Sutrašnji program u Hali sportova u Valjevu počinje u 11 sati.
Partizan je danas pobedio Cedevitu sa 79:58, dok je Olimpija bila bolja od Splita sa 74:65. Za peto mesto boriće se italijanske ekipe Virtus Roma i Ređo Emilija, a u borbi za sedmo mesto Bosna i Metalac. Roma je pobedila Metalac sa 68:33 a Ređo Emilija Bosnu sa 87:68.
Juniorski turnir u Valjevu igra se u znak sećanja na trenera Luku Stančića (1939-1990), koji je vodio Metalac, Bosnu i Vojvodinu, kao i mlađe selekcije Jugoslavije.
Drugi dan turnira obeležila je generacija jugoslovenskih juniora, rođena 1957-58, koja je 1976. godine u Španiji osvojila zlatnu medalju, predvođena Lukom Stančićem. Njegov tadašnji pomoćnik Dušan Ivković predvodio je Željka Pribanovića iz Zadra, Milana Stankovića iz Radničkog LMK, Čedu Brborića iz sarajevskog Igmana, Rada Vukosavljevića iz Crvene zvezde, Peru Vučicu iz Jugoplastike, Miška Marića iz Partizana i Stevu Vukasovića iz sarajevskog Željezničara.
Oni su došli u Valjevo da bi odali poštu svom treneru Luki Stančiću. Organizatori su im uručili plaketu, a Bosnin dres sa Lukinim imenom Stančićevoj kćerki Nataši Ćuk darovao je Zijo Kadić, nekadašnji predsednik sarajevskih studenata.

Povezana vest:  Pešić: Bili smo borbeni, ali još moramo da radimo