vlada vukoicic cz gala
Vukoičić zadovoljan pobedom i nastupom u Jadranskoj ligi

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je večeras nakon pobede svoje ekipe u 25. kolu Jadranske lige protiv Budućnosti da je tim ispunio svoj cilj, kao i da niko nema razloga da bude nezadovoljan postignutim rezultatima ove sezone.
-Nemamo čime da budemo nezadovoljni u dosadašnjem delu sezone. Dobre rezultate smo postigli tokom cele sezone. Pokazali smo da sa svima možemo da igramo osim sa Igokeom, koja nam je dvaput došla u nezgodno vreme. Možda današnja utakmica nije bila lepa za gledanje kao prethodne u Pioniru, ali smo mi ispunili cilj, obezbedili drugo mesto i plasirali se na završni turnir – rekao je Vukoičić novinarima.
Zvezda je pobedila sa 79:63 i tako obezbedila drugo mesto na tabeli. Vukoičić je kazao da je njegov tim slabo počeo meč, kao i da je mnogo grešila u napadu, ali da je sve to nadoknađeno dobrom igrom u odbrani.
On je dodao da će se njegova ekipa nakon utakmice sa Radničkim u Kragujevcu, posvetiti domaćem prvenstvu, koje će iskoristiti kao pripreme za fajnal-for Jadranske lige.
-Ne misim da će pauza duža od meseca dana do završnice takmičenja uticati na ekipe, jer idu domaća prevenstva, a mi ćemo to iskoristiti kao dobru pripremu. Svakako ćemo i u prvenstvu sa istom energijom i željom igrati utakmice“, rekao je Vukoičić.
Kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je da je ekipa srećna plasmanom na završnicu takmičnja. 
-Srećni smo zbog obezbeđene solidne druge pozicije pred fajnal-for. Ispunili smo cilj, kao i želje trenera na današnjem meču. Utakmica je bila izuzetno interesantna i veoma jakog inteziteta, to je verovatno zato što je bila presudna – kazao je najefikasniji igrač utakmice.
Trener Budućnosti Dejan Radnonjić rekao je da njegova ekipa dobro počela meč, kao i da su svi u podgoričkom timu zadovoljni rezultatima u ovoj sezoni.
-Nismo od početka igrali onako kako je trebalo. Bili smo spori, a da bi se Zvezda pobedila u Pioniru potrebna je mnogo veća energija od današnje. Verovatno nas je sustigao umor, pošto smo tokom ove nedelje igrali u Moskvi. Mi smo i teoretski obezbedili šesto mesto u Jadranskoj ligi, što je zadovoljavajuće, a pored toga imamo uspešnu sezonu u ostalim takmičenjima – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  Večiti derbi u ABA ligi: Zvezda večeras domaćin Partizanu