euroleague basketball logo

Igokea će utakmice Evrolige igrati u Banjaluci

Košarkaški klub Igokea će sledeće sezone utakmice u Evroligi igrati u Banjaluci u dvorani Borik, saopštio je danas klub iz Aleksandrovca, kod Laktaša. Kako se navodi na klupskom sajtu, uprava Igokee će na sastanku sa predstavnicima Evrolige dogovoriti detalje oko njenog učešća u najelitnijem evropskom takmičenju sledeće sezone.
Igokea je izborila pravo učešća u Evroligi pošto je kolo pre kraja ligaškog dela Jadranske lige obezbedila prvo mesto na tabeli.
-Videćemo da li ćemo uspeti da ispunimo sve uslove za igranje najjačeg košarkaškog takmičenja, ali najbitnije od svega je da Igokea drži prvo mesto na tabeli ABA lige i da je trenutno jedan od najboljih košarkaških klubova u regionu. Ukoliko ishod razgovora bude pozitivan, Igokea će utakmice Evrolige igrati isključivo u Banjaluci, u dvorani Borik – rekao je predsednik kluba Boris Spasojević.
On je rekao da hala Borik, koja se rekonstruiše po standardima za juniorsko rukometno Svetsko prvenstvo, ispunjava standarde Evrolige.
-Bilo je pitanje da li će moći da se poveća kapacitet dvorane, ali direktor Sportskog centra Borik rekao je da će radovi biti uspešno završeni i u roku. Nadamo se da ćemo sledeće sezone svim ljubiteljima košarke svojim igrama dati razlog da uživaju u vrhunskoj košarci u Banjaluci – rekao je on.
Spasojević je istakao da će za nekoliko dana sa predstavnicima Jadranske lige dogovoriti detalje oko organizacije „fajnal fora“.

Povezana vest:  EVROKUP, Rezultati trećeg kola košarkaškog Evrokupa