dusko vujosevic kzs feb 2013 (2)Vujošević: Odlučili smo sjajnom igrom u drugom delu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas posle pobede na Mega Vizurom da se njegova ekipa mnogo oslanjala na šut u prvom poluvremnu, ali da su to ispravili u drugom delu.
Vujošević je rekao da Mega Vizura ima dobru ekipu, koja je „u domaćoj ligi dominirala i do poslednjeg kola bila na čelu tabele“.
-U prvom poluvremenu su stali u zonu, a mi smo se oslanjali na šut. Oni su produžili napad i oborili ritam, a mi smo bili prinuđeni da šutem rešavamo napade. U drugom poluvremenu smo podigli agresivnost, imali osam rampi, dobre kontranapade i odličan skok – rekao je Vujošević novinarima u Pioniru.
On je istakao da je veoma zadovoljan kako je ekipa odigrala drugo poluvreme u nedelji koju su obeležili problemi u redovima crno-belih.
-Otišao je Dru Gordon, u četvrtak se povredio Milosavljević, a i Lučić je povređen. Bez te trojice igrača i trening je slabiji, pa sam se pribojavao utakmice, ali u drugom poluvremenu je ekipa pokazla kvalitet – kazao je Vujošević.
Komentarišući odlazak Gordona, on je rekao da je dobro što je ekipa pre licenciranja stranaca za Supre ligu „rasčistila situaciju sa Gordonom“.
-Dobro smo uradili. Bila bi šteta držati nekoga na silu, a i Lovrenj se mnogo više mentalitetom uklapa u ekipu – rekao je šef stručnog štaba Partizana.
Trener Mega Vizure Dejan Milojević rekao je da je njegova ekipa u prvom poluvremenu igrala svoju igru i napravila dosata problema Partizanu.
-Treća četvrtina je bila grozna. Mislim da nismo imali nijedan skok u odbrani i samo jedan u napadu. Koliko pamtim, ne sećam se da jedna ekipa nije imala skok u jednoj četvrtini, ali eto i to se dogodilo – rekao je Milojević.
On je rekao da su se njegovi košarkaši predali kada se Partizan odlepio na 10 poena prednosti.
-Bilo je teško, gajili smo nadu, ali idemo dalje. Konstantin moramo da dobijemo i očekujem da će ekipa to uraditi – rekao je Milojević.
Partizan je u hali Pionir večeras pobedio Mega Vizuru sa 95:64 u prvom kolu Super lige Srbije.

Povezana vest:  Ivković: Zadovoljan sam dosadašnjom igrom