kosarkaskaligasrbije logo

Liga donela mere protiv vređanja na utakmicama Superlige

Udruženje košarkaških klubova Srbije objavilo je danas mere za sprečavanje vređanja učesnika utakmica u Superligi, koje se kreću od upozorenja spikera do pražnjenja hale i igranja pred praznim dvoranama. Ako tokom utakmice bude ličnog vređanja, prvi sudija je dužan da prekine utakmicu, a zvanični spiker treba da upozori publiku da prestane. Ako se to nastavi, upozorenje treba da uputu zvanični predstavnik kluba, a ako se i tad ne prekine, onda navijačima treba da se obrati kapiten.
U slučaju da nijedno upozorenje ne pomogne, sudija je dužan da preko delegata meča zatraži od policije da isprazni deo tribina. Ako ni to ne bude moguće, utakmica se prekida i nastavlja se u naredna 24 sata bez prisustva publike.
-Iskreno se nadamo da će svi ljubitelji košarke, navijači, klubovi, mediji podržati ovu inicijativu i time doprineti da svi zajedno uživamo: navijači u sportskom navijanju, igrači i treneri na terenu, kao i gledaoci širom Srbije koji putem prenosa prate utakmice – navodi se u saopštenju Udruženja.
Ova inicijativa je dogovorena prošle nedelje, a svih osam učesnika Superlige je podržalo.

Povezana vest:  Svetsko finale najvećeg 1na1 basket turnira stiže u Beograd