Kobe Bryant civilNBA VESTI
Brajant i Entoni zvede večeri

Predvođeni Kobijem Brajantom, koji je 19. put u karijeri ostvario „tripl-dabl“, Lejkersi su jutros u Los Anđelesu savladali Dalas sa 101:81.
Sa 23 koša, 11 skokova i isto toliko asistencija, Brajant je bez ikakve sumnje bio apsolutno najkorisniji akter meča (MVP) u kojem su „jezeraši“ stigli do 39. pobede u šampionatu.
Uz Brajanta veoma zapaženu ulogu u ovom duelu imao je i centarski par Lejkersa. Dvajt Hauard je utakmicu završio sa 24 poena i 12 uhvaćenih lopti, dok je španski reprezentativac Pau Gasol imao učinak od 14 koševa, deset skokova i šest asistencija.
U poraženom Dalasu nešto bolji od ostalih bio je Kris Kajman sa 14 poena i šest uhvaćenih lopti.
Prema agencijskim izveštajima zvezda večeri, ipak, nije bio Brajant nego krilni centar Njujorka Karmelo Entoni. On je u pobedi svog tima u Majamiju (102:90) postigao 50 koševa, odnosno samo dva manje nego svi saigrači.
Njujork je znalački iskoristio zdravstvene probleme u redovima aktuelnog šampiona pošto su i sa ove utakmice izostali Lebron Džejms, Dvejn Vejd i Mario Čalmers. U njihovom odsustvu „prva violina“ Majamija opet je bio Kris Boš sa 23 koša i šest skokova.
U trećoj utakmici, odigranoj u noći između utorka i srede, Vašington je na svom terenu savladao Čikago sa 90:86.

Povezana vest:  Vukoičić: Timovi iz Jadranske lige imaju prednost u Kupu