vujosevic partizan split teh

Vujošević: Nije mala stvar skinuti skalp Zvezdi

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle večerašnje pobede u večitom derbiju da nije mala stvar „skinuti skalp“ ekipi kao što je Crvena zvezda.
-Rekao sam pre utakmice da je ovo jedna u nizu mečeva između Partizana i Zvezde i da može da se desi da dobijemo. To se i dogodilo. Zvezda je bila u prednosti zbog domaće publike. Finansijska situacija nas sprečava da se ravnoparvno takmičimo, ali ovi momci imaju želju. Igraće se još ove godine. Čestitam Zvezdi, ove godine su napravili ozbiljan tim i kada se takvoj ekipi uzme sklap, to je velika stvar – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.
Njegova ekipa večeras je slavila sa 77:67 u derbi utakmici drugog kola Superlige Srbije i došla do prve ovosezonske pobede nad večitim rivalom posle tri uzastopna poraza.
Vujošević je istakao da će Francuz Žofri Lovernj tek pružati dobre partije u dresu Partizana.
-Lovernj može bolje od ovog večeras. On je momak totalno posvećen košarci i ima potrebu da dobro igra. Spreman je da trenira više od ostalih, podređuje se ekipi, svako bi ga poželeo u ekipi i tek će razviti svoj potencijal – poručio je Vujošević.
Pored Lovernja, junak Partizanove pobede nad Zvezdom bio je plejmejker Nemanja Gordić koji je postigao 17 poena.
-Čestitam saigračima na velikoj borbi i uloženoj energiji, dobro smo se pripremili. Kontrolisali smo ceo meč i zasluženi slavili. Čestitam igračima Zvezde na fer igri – rekao je Gordić.

Povezana vest:  Jovanović i Pešić očekuju neizvestan derbi