vukoicic kragujevac

Vukoičić: Partizan bio borbeniji, imao je žar i energiju

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je večeras da je Partizan pobedio u večitom derbiju zahvaljujući većoj borbenosti i energiji.
-Partizan je igrao sa mnogo više borbenosti i individualne i timske. Svi ovi igrači su dali maksimu kada je borbenost i trčanje u pitanju. Mi to nismo uradili. Analiziraćemo zašto je to tako. Ne znam da li nas je rezultat iz prethodnih mečeva i uloga favorita paralisao i odsekao posle onog vođstva 17-11 – rekao je Vukoičić na konferenciji za medije posle poraza od 77:67 u drugom kolu Superlige Srbije.
Trener Zvezde je prokomentarisao kako mladost i neiskustvo Partizanovih košarkaša utiče na igru protivnika.
-Partizan ima neiskustvo, ali ono se reflektuje na dva načina. Mnogo brže primaju informacije, brže sazrevaju, napredak se brže i viši vidi, nego kod igrača srednjih godina. Mladost donosi i veliku borbenost, žar i energiju. Pretpostavljam da su ih prethodni mečevi motivsali. Sve ničije lopte su bile njihove – objasnio je Vukoičić.
On je dodao da su crno-beli zasluženo slavili.
-Do našeg vođstva od 17:11 nije bilo savršeno, ali smo imali dobar rezultat, a onda smo stali. Imali smo niske procente šuta za jedan i tri poena. To je zasluga Partizanove odbrane, ali i naše nedovoljne koncentracije i odsustva igrača – rekao je Vukoičić.
Zvezdin bek Vuk Radivojević istakao je da je njegov tim nije smeo da dozvoli da uđe u ritam Partizana.
-Zaslužena pobeda, u utakmicu smo ušli dobro, ali smo ođednom stali. Nismo imali energije, ušli smo u njihov ritam. Pred kraj treće četvrtine smo uspeli da se vratimo, ali pored svih dešavanja na terenu nismo znali da odgovorimo na veću agresivnost protivnika – rekao je Radivojević.

Povezana vest:  Juniori Zvezde delili paketiće