vukoicic pressVukoičić: Pobeda je mali plus

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u nedelju od 12.30 u praznom Pioniru dočekaće niški Konstantin. Usled kazne direktora lige Predraga Bojića, zbog incidenata na prethodnom meču sa Partizanom, crveno-beli će igrati bez prisustva publike. Prvobitno je bilo određeno da će u trećem kolu Agroživ Superlige Konstatin biti domaćin u Čairu, ali je zbog zauzetosti niške dvorane promenjeno domaćinstvo.
Ovaj meč za crveno-bele dolazi u nezgodnom trenutku, posle poraza u 218. večitom derbiju, ali trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić svestan je da je njegov tim aposlutni favorit i da će tu ulogi morati da opravda na terenu.
– Spletom okolnosti igraćemo u atipčnom treminu i ambijentu i to daje određenu specifičnost ovom meču. S obzirom da će tribine biti prazne sigurno će trebati dosta mentalne snage i jake volje da se ekipa motiviše i u tom atipičnom terminu i uslovima odigra dobru utakmicu i zabeleži pobedu – počeo je priču Vukoičić i potom dodao:
– Mi smo favoriti i od nas se očekuje pobeda, a zbog svega što sam naveo mi ćemo morati da odigramo veoma angažovano i oprezno, bez potcenjivanja protivnika. Trijumf će za nas biti mali plus, jer je on očekivan, ali bilo kakav kiks za nas bi predstavljao veliki minus i toga smo svesni. Pre svega, očekujem reakciju igrača posle poraza od Partizana. Svaka utakmica kad se izgubi izaziva reakciju, to se videlo na treningu kod svih igrača, ali očekujem da će to biti vidljivo i na utakmici.
Vukoičić se veoma pohvalno izrazio o ekipi Konstantina:
– Čestitam Konstantinu na dobrim igrama u prvom delu sezone. Oni su se zasluženo plasirali u Superligu i drago mi je da se veliki grad kao što je Niš budi kao košarkaški centar. S obziorm da nisu dovodili pojačanja oni su u ovoj pojačanoj konkurenciji u trećoj grupi timova koji će za cilj imati da odigraju časno i što bolje budu mogli. Nemaju šta da izgube i svaka utakmica je prilika da se kao tim i pojedinci pokažu i dokažu u najboljem svetlu. U toj rasterećenosti siguran sam da će u nekim utakmicama pružiti i više nego što su njihove trenutne mogućnosti – zaključio je Vukoičić.

Povezana vest:  SHOWTIME – DEMARCUS NELSON