Vladimir Lucic ambasador projekta Marija Boskovic Telekom Srbija i Milan CirilovicPARTIZAN ONE TEAM TELEKOM ZA DECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA

Košarkaški klub Partizan i Telekom Srbija u četvrtak 11. 4. 2013. godine počinju sa realizacijom zajedničkog projekta „One Team“, košarkaške Evrolige, koji za cilj ima da se kroz košarku poboljša integracija dece bez roditeljskog staranja u društvo i da im se pomogne da postanu aktivni članovi zajednice.
„Veliko nam je zadovoljstvo što smo deo Evroliginog projekta i što smo u društvu sa još 14 evropskih klubova. Već u drugoj sezoni projekta postali smo član One Team-a, ovo je novo iskustvo za nas i radujemo se početku ove akcije. Na treninzima sa decom biće mnogo zabave, igre, ali i učenja pravih košarkaških veština“ rekao je Milan Ćirilović, menadžer projekta Partizan One Team Telekom.
U naredna dva meseca, štićenici Doma za decu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“ imaće priliku da kroz igru i omiljeni sport steknu timski duh i razvijaju društvene veštine. Jednom nedeljno, košarkaši Partizana će trenirati sa mališanima iz Doma. Osim toga, igrači će kroz radionice razgovarati sa decom o sportu i prednostima zdravog načina života, ali i o problemima sa kojima su se susretali tokom karijere, kako bi ih svojim primerom motivisati da i oni prevaziđu svoje probleme.Takođe, tokom tog perioda deca će biti u prilici da se druže sa omiljenim igračima i idu na utakmice kluba.
„Velika mi je čast što ću biti ambasador projekta One Team, pre svega jer želim da podelim sa decom ljubav prema košarci i da u druženju sa njima i ja naučim neke nove stvari. Partizan je moj tim, šampionski, Evroliga je najbolje klupsko takmičenje, a One team će biti i najbolji rezultat naše dugogodišnje saradnje. Košarku igramo i zbog publike, a deca su njen najvažniji deo, uvek je veliko zadovoljstvo susresti se i družiti sa njima“ rekao je Vladimir Lučić, kapiten KK Partizan i ambasador projekta One team.
Kompanija Telekom Srbija, poznata po dugoj istoriji društveno odgovornog poslovanja i učešću u akcijama od najvećeg društvenog značaja, priključila se i ovom velikom projektu koji će jednoj od najosetljivijih društvenih grupa – deci bez roditeljskog staranja, pomoći da se izbore sa negativnim uticajima sredine i otvori im vidike za perspektive koje stoje pred njima.
„Telekom Srbija, bez ikakvog dvoumljenja i sa puno entuzijazma ušao je u ovaj projekat, jer je reč, o pre svega plemenitom poduhvatu. Nadamo se da ćemo na ovaj način doprineti da deca, koja će se sa nama družiti u narednom periodu, dodatno razviju ljubav prema sportu, upoznaju svoje idole i okrenu se pravim vrednostima, kako bi u svet odraslih, jednog dana kada napuste domove, zakoračili spremniiji da se suoče sa svim izazovima koji ih čekaju. Više puta smo ponovili da Telekom, kao kompanija sa visokorazvijenom svešću o stanju u našem društvu, tradicionalno ulaže u njegovo poboljšanje i stvaranje uslova za razvoj zdravih i perspektivnih generacija, i na to smo posebno ponosni“ izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija.
One team je projekat košarkaške Evrolige koji ima za cilj da putem sporta ostvari pozitivan uticaj na društvene zajednice. Trenutno 15 klubova Evrolige čine One team, a medju njima su: CSKA, Anadolu Efes, Olimpijakos, Panatinaikos i drugi. Košarkaški klub „Partizan“ pridružio se akciji u novembru 2012. godine.

Povezana vest:  Srpski košarkaši ubedljivi u Izraelu