vukoicic kragujevac

Nikolić besni, Vukoičić priznaje da je bilo otvoreno

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je da je njegov tim pobedio danas uprkos brojnim problemima, dok je njegov kolega iz Radničkog Miroslav Nikolić besneo na sudije i organizaciju košarkaške lige.
-Imali smo mnogo problema jer se juče povredio Damarkus Nelson, pa smo morali u hodu da pravimo izmenu… Sva sreća, pravimo sistem u kome ne zavisimo samo od jednog igrača – rekao je Vukoičić novinarima posle meča.
Zvezda je danas pobedila Radnički sa 82:81 u četvrtom kolu Superlige, košem u poslednjim sekundama.
-Igrali smo danas toplo-hladno…Imali smo mnogo padova krajem druge I treće četvrtine, što ne bi smelo da se dešava, tako da smo došli do neizvesne završnice, koja je bila sasvim otvorena, ali smo na sreću pobedili – rekao je Vukoičić.
Trener Zvezde je novinarima odgovorio da forma jeste u padu, ali da je možda i dobro što se to dešava sada.
-Sa jedne strane je dobro što je sada pala forma, pošto nam se bliži završni turnir Jadranske lige, što je najbitnije. Mi smo u padu od drugog dela februara, pošto smo imali mnogo problema I povreda koje utiču na ritam i treniranje…Idemo da suzbijemo redove zbog zgusnutog rasporeda – rekao je Vukoičić.
Nikolić je bio besan posle meča zbog spornih situacija u završnici, pošto je rekao da su sudije pogrešile. Trener Kragujevčana je kazao da je centar Zvezde Raško Katić izbacio loptu u aut pre poslednjeg napada svog tima, kao i da je Igor Rakočević napravio korake. Na kraju zapisnički sto nije dodelio tajm-aut Radničkom pre poslednjeg napada, iako je to tražio prvi pomoćnik Nikolića, Branko Maksimović, što ima pravo po propozicijama.
-Sram vas bilo! Imate zapisnički sto koji spava. Mladi sudija je pogrešio za aut… pa nam ne dosude korake Rakočevića, a posle penala nam ne dodele tajm-aut koji smo tražili. Nije u redu da se na takav način izgubi ovako bitna utakmica“, rekao je Nikolić.
On je kazao da su ti propusti pitanja za komesara takmičenja Predraga Bojića, ali je kazao i da je njegov tim loše igrao.
-Mi smo slabo odigrali, dali smo im pobedu. Mnogo smo loše odigrali u napadu, a (Aleksandar) Ćapin, koji je najbolji igrač, mnogo je grešio. Poslednji napad uopšte nije trebalo da bude ovakav, jer je trebalo ja da rešim utakmicu i napravim akciju – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Valensiju u Evroligi