dejan radonjic i covic covic

Čović: Vreme će pokazati da li smo ispravno postupili

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da crveno-beli od osvajanja Kupa Radivoja Koraća ne izgledaju dobro na terenu i da je iz tog razloga uprava kluba odlučila da prekine saradnju s Vladom Vukoičićem i za novog trena imenuje Dejana Radonjića.
-Ovo nije lak trenutak i odluka, ali moj posao nije da se bavim populizmom, već da donosim teške odluke kada se za to stvore uslovi. Mi posle osvajanja nacionalnog Kupa izgledamo loše na terenu, a Crvena zvezda nije klub koji to može da trpi. Zvezda imac cilj i mora da pronađe način da dođe do toga. Domaća liga je krenula, a određene tendecije, koje su ugrožavale naš cilj, su nastavile da se ponavljaju – rekao je Čović na promociji novog trenera Radonjića.
On je naglasio da će Radonjić imati maksimalnu slobodu u vođenju ekipe.
-Sve što imam da kažem treneru, ja to i uradim. Moje nije da se mešam u njihov posao, iako sam 40 godina u košarci. Trener ima slobodu i samostalnost, on sprema i vodi ekipu i snosi odgovornost za rezultate. Radonjić je i pre početka sezone bio naš prvi pik, ali se transfer tada nije ostvario. Opredelili smo se za Radonjića, jer iza njega stoji stručnost, kompetentnost i rezultati – naveo je Čović.
Predsednik Zvezde istakao je da je spreman da istrpi kritike, jer je u jednoj sezoni na klupu dovoden treći trener.
-Vreme će pokazati da li je ovaj potez ispravan. Niko sem nas u upravi ne zna sa kakvim smo se problemima susretali. Zvezda je pod pritiskom od osnivanja, jer armija navijača ne dozvoljava osrednjost – poručio je Čović. 
On je dodao da je zbog slabije igre Zvezde bilo ugroženo zdravlje svih, i navijača, članova uprave i trenera, ali i da je to specifičnost koju posao Zvezdinog trenera podrazumeva.
-U ovom poslu nema emocija, to smo pokazali na primeru prethodnog trenera Milivoja Lazića, Filipa Čovića i ne očekuje se da je ne bude ni sada.Svako ko dolazi u Crvenu zvezdu mora toga da bude svestan, pritisak se podrazumeva i sastavni je deo posla. Žao mi je, ali nemam obavezu da odluke donosim na ličnoj osnovi. Kad god primetim da sistem skreće s puta, moramo da intervenišemo – objasnio je Čović.
Prvi čovek kluba istakao je da se na razuman način rastao sa dosadašnjim trenerom Vukoičićem.
-Nemam zamerku na stručnost Vukoičića, on je uradio veliki posao za šest meseci, ali takav je posao. Uzeo je ekipu sa skorom 1-4, napravio seriju dobrih rezultata, osvojili smo Kup i zauzeli drugo mesto u ligaškom delu Jadranske lige – rekao je Čović.
Radonjić će na klupi Zvezde debitovati sutra na utakmici protiv Metalca u Valjevu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Hjuston u polufinalu