zeljko obradovic panatenaikos

Obradović:Ako me pozove ambiciozan klub, možda odem u NBA

Srpski košarkaški stručnjak Željko Obradović rekao je da će razmotriti odlazak u američku NBA ligu ukoliko dobije ponudu ambicioznog kluba.
Najtrofejniji evropski trener prošlog leta je posle punih 13 godina napustio atinski Panatinaikos, sa kojim je osvojio 11 titule prvaka Grčke i pet trofeja šampiona Evrolige, a odlučio je da se godinu dana odmara od košarke.
-Takvu odluku doneo sam u savršenom trenutku, jer bi bilo teško da se odmah priviknem na promenu sredine. Rekao sam da ću se odmarati do juna, a ako dobijem ponudu za sledeću sezonu razgovaraću sa porodicom. Sam ću doneti odluku, jer želim da napravim projekat gde mogu da budem srećan. To će biti najvažniji aspect – rekao je Obradović.
Dodajući da je video kako izgleda predsezona u NBA, proslavljeni stručnjak je izrazio uverenje da može da radi u najjačoj ligi sveta.
-Ne samo ja, već i ostali evropski treneri. Ne znam da li će me neko zvati iz NBA, mogu samo da kažem da me do sada nijedan od NBA klubova nije pozvao, a meni je oduvek više odgovarala mogućnost da radim i živim u Evropi. Međutim, sada se to promenilo i ukoliko me bitan klub iz NBA pozove razmisliću o ponudi i mogao bih da odem. Ne želim, međutim, da idem u ekipu koja nema šanse da se domogne plej-ofa – poručio je Obradović.
Navodi se da bi srpski stručnjak bio „jaka opcija“ za Detroit Pistonse, nakon što je taj klub otpustio trenera Lorensa Frenka.

Povezana vest:  NBA VESTI, Parovi prvog kola plej-ofa NBA lige