milorad dodik

Dodik organizovao prijem za predstavnike klubova i lige

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poželo je danas dobrodošlicu učesnicima završnog turnira košarkaške Jadranske lige na prijemu u zgradi Predsedništva i poželeo da na turniru pobedi najbolji klub. 
-Mi smo iz Republike Srpske, a pošto su svi klubovi iz Srbije nadam se da će imati bratski odnos prema nama. Šalim se, naravno, neka pobedi bolji, neka sve prođe sportski jer ovo je prava afirmacija sportskih vrednosti – rekao je Dodik u Banjaluci. 
Predsednici Igoekee, Crvene zvezde, Radničkog iz Kragujevca I Partizana, kao i najviši rukovodioci Jadranske lige bili su danas gosti Dodika u zgradi Predsedništva. Dodik je od predstavnika lige na poklon dobio šampionski prsten, a generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac rekao je: „Da vam damo sada (prsten), za svaki slučaj“. Predsednik Republike Srpske stavio je odmah prsten na mali prst. 
Dodik je ocenio da je organizacija završnog turnira nagrada za Igokeu. 
-Ovaj turnir mnogo znači za Republiku Srpsku, Banjaluku, Laktaše I Igokeu kao klub. Mislim da su rezultati koje smo postizali cele sezone prepoznati i da je ovo nagrada za nas. Želeo bih da svi učesnici pobede, ali to nije moguće. Znam da će se na kraju radovati sport – rekao je on. 
Predsednik Jadranske lige Radovan Lorbek pohvalio je organizatore na trudu i svemu urađenom. 
-Bio sam ovde pre 45 godina kada sam igrao protiv Borca i mnogo se promenilo. Moram da priznam da je ovo jedna od retkih regija u kojoj se oseća optimizam. Hvala vam na gostoprimstvu, a Igokei čestitam istorijski uspeh, pošto je ovim rezultatom dokazala da u Jadranskoj ligi svaki klub ima šansu – rekao je Lorbek. 
Takmičenje na završnom turniru Jadranske lige počinje danas utakmicom Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca, od 17 sati, dok meč Igokea – Partizan počinje u 21 sat. 

Povezana vest:  Skot potpisao za Zvezdu