zvezda radnicki laktasi

FAJNAL FOR JADRANSKE LIGE

Zvezda pobedila Radnički za finale fajnal-fora i Evroligu

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale završnog turnira regionalne Jadranske lige pošto su danas u Laktašima, u prvoj polufinalnoj utakmici, savladali ekipu kragujevačkog Radničkog sa 79:78 (20:27, 21:13, 21:20, 17:18). Ovim uspehom crveno-beli su obezbedili i učešće u Evroligi naredne sezone.
U borbi za titulu na regionalnom takmičenju Crvena zvezda čeka pobednika drugog polufinalnog meča u kojem večeras od 21 sat igraju Igokea i Partizan.
Utakmica je odigrana pred oko 2.500 gledalaca u hali u Laktašima, a sudili su Ilija Belošević, Srđan Dožai i Siniša Herceg.
CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Braun 2, Subotić, Rakočević 9, Lazić 8, Simonović 2, Savović 18, Katić 22, Samardžiski, Radivojević 4, Nelson 5, Skot 9.
RADNIČKI: Miljenović, Sinovec, Ćapin 25, Jović, Marković 8, Emening 7, Birčević 5, Borisov, Dimić, Krstović 10, Mijatović 11, Vajt 12.
Crveno-beli su ovim trijumom i plasmanom u finale završnog turnira obezbedili igranje u Evroligi sledeće sezone, prvi put posle 14 godina.
Izabranici Dejana Radonjića su u uzbudljivoj završnici bukvalno iščupali pobedu, zahvaljujući promašija Terika Vajta sa linije za slobodna bacanja, dok je na drugoj strani polovično precizan bio Vuk Radivojević. 
Priliku da Radničkom donese trijumf u poslednjem napadu imao je Stiven Marković, ali nije bio uspešan.
Imao je Radnički dva minuta pre kraja velikih sedam poena prednosti (78:71), ali je Zvezda jakom igrom u odbrani zaustavila rivala i došla do neizvesnog finiša.
Crveno-beli su u drugom poluvremenu diktirali tempo, ali su nekoliko puta ozbiljno popustili i dozvolili Radničkom da se vraća u život.
Kragujevčani su bolje otvorili meč, što im je donelo iznenađujućih 13 poena prednosti već sredinom druge četvrtine (35:23).
Nakon toga crveno-beli su zaigrali znatno bolje u odbrani I preciznije u napadu, napravili seriju 16:0 i došli do vođstva koje je izazvalo erupciju slavlja na tribinama.
Pored ostalih, utakmicu su gledali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, Srđan Đoković, čelnici Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević i Andrija Kleut, kao i poznati hrvatski trener Aleksandar Petrović.
Finalna utakmica završnog turnira u Laktašima igra se u SUBOTU od 20.30 sati.

Povezana vest:  Đorđević: Nismo bili odlučni, borićemo se za bronzu