partizan igokea laktasi vujosevic

Vujošević: Ovi momci su mi vratili ljubav prema košarci

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je posle večerašnjeg plasmana u finale Jadranske lige da su mu njegovi igrači svojim igrama i ponašanjem ove sezone vratili ljubav prema košarci.
-Dugo se bavim ovim poslom, pa čovek potroši emicije, ali ovi momci su mi vratili ljubav prema košarci. Čestitam im na velikom uspehu koji su ostvarili protiv velikog protivnika na njegovom domaćem terenu. To ne smanjuje našu glad za trofejom, ali o tome ćemo razmišljati sutra – rekao je Vujošević posle pobede nad Igokeom u polufinalu završnog turira regionalnog takmičenja u Laktašima (63:57).
On je podsetio da je Partizan ove godine počeo da stvara mlad tim, potpun nov.

-Bio sam iznenađen pojedinim mečevima, nekim dometima i količinom talenta koji imaju ovi ljudi. Ne mislim samo na košarkaške predispozicije, već to što trpe tešku ekonomsku situaciju u kojoj su – kazao je.
Vujošević je ocenio da je Igokea ove sezone ostvarila bolji rezultat nego što je to očekivano i dodao da ne misli da bi im plasman u Evroligu pomogao u dugom trajanju kluba.

Povezana vest:  Radonjić: Bila je ovo dobra škola za mlade igrače

-Mislim da su oni napravili rezultat daleko veći od očekivanog. Oni su odlični momci, odlično vođeni, funkcionišu. Svi smo mi u početku računali da njihovo prvo mesto neće trajati tako dugo. Zaista im čestitam i sa velikim poštovanjem pričam o njima – ocenio je trener Partizana.
Kapiten Partizana Vladimir Lučić kazao je da je utakmica sa Igokeom bila teška, kako su i očekivali on i njegovi saigrači.
-Pokazali smo da smo sazreli kao ekipa kada se lomio rezultat i da smo kadri da pobedimo. Ostvarili smo primarni cilj, plasirali se u Evroligu i spremni smo da osvojimo trofej u Jadranskoj ligi – kazao je Lučić.
Trener Igokee Dragan Bajić rekao je da je pokušao pre utakmice da pritisak prebaci na košarkaše Partizana, što mu nije uspelo.
-Boli me jer ne znam ko je još uspeo da nadskoči ekipu Partizana, a da ne dobije utakmicu. Partizan je postigao neke teške šuteve i ja im čestitam na plasmanu u finale i Evroliigu – rekao je Bajić.
On je istakao da je njegov klub odigrao „sezonu iz snova“, iznad svih svojih očekivanja. „Zasluženo smo osvojili prvo mesto u regularnom delu, ali su puno uticali problemi sa domaćim prvenstvom, a desile su se i neke povrede po završetku regularnog dela. Nisam od trenera koji traži neki alibi, preuzeću svu odgovornost na sebe – istakao je.
Bajić je poželeo sreću treneru crno-belih Dušku Vujoševiću, ali i čestitao treneru Crvene zvezde Dejanu Radonjiću, koji se sa svojom ekipom ranije danas plasirao u finale. Košarkaš Igokee Milan Dozet kazao je da igrači Igokee i pored poraza u polufinalu mogu da budu zadovoljni sezonom.
-Možemo da budemo zadovljni sezonom. Ova utakmica ne predstavlja naš ceo rad i ono što smo postigli. Možda smo ušli sa prevelikom željom, držali smo egal do pred sam kraj, međutim Partizan je pogađao trojke kada se lomio rezultat – kazao je Dozet.
Partizan će u finalu Jadranske lige igrati protiv „večitog“ rivala Crvene zvezde, u subotu od 20.30.

Povezana vest:  RED BULL KING OF THE ROCK 2013, Sa tvrđave u zatvor