ABA liga horiz col

Rigorozno obezbeđenje u finalu Jadranske lige

Obezbeđenje finala završnog turnira košarkaške Jadranske lige u Laktašima između Crvene zvezde i Partizana biće rigornozno, a organizatori su najavili da neće tolerisati nikakve incidente.  Derbiji između dva beogradska kluba često su u prošlosti bivali obeleženi nasiljem i incidentima, a poslednji se desio u finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu, kada je utakmica prekinuta I nastavljena dan kasnije bez publike. 
Organizatori su kazali da ništa slično neće moći da se desi u Laktašima. Osim redara, regularne policije i one u opremi za suzbijanje nereda, finale će obezbeđivati i Specijalne jedinice policije u punoj opremi. 
Na svim ulazima u halu postavljeni su metal detektori i neće biti moguće uneti sitan novac, upaljače i druge tvrde predmete koji mogu da se ubacuju u teren. Koliko je policija ozbiljna, videlo se i tokom polufinalnog meča Igokee i Partizana u četvrtak, kada je meč prekinut zbog koškanja na tribini. 
Policija je tada htela da izbaci jednog navijača, ali ju je napala grupa drugih, posle čega su odmah na tribinu utrčali policajci u opremi za suzbijanje nereda, izolovali izgrednike, a ostale ogradili I iz hale udaljili huligane. Meč je nastavljen posle oko pet minuta, uz nekoliko pokidanih stolica. 

Povezana vest:  Uspešan Koš za sreću pet