nba novi logo

NBA VESTI

Hjuston smanjio prednost Oklahome

U nastavku četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Hjuston je jutros na svom terenu savladao Oklahomu sa 105:103 i smanjio vođstvo suparnika na 3:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Sa 27 poena, deset skokova i osam asistencija Čendler Parsons je bio najzaslužniji za pobedu Hjustona koji je tako izbegao klasičan nokaut i ekspresnu eliminaciju iz plej ofa. Uz Parsonsa odličnu partiju pružio je i Turčin Omer Ašik koji je, uz 17 koševa, čak 14 puta bio najviši u skoku.
U redovima Oklahome, koja je do kraja sezone lišena pomoći Rasela Vestbruka, briljirao je Kevin Durent sa 38 poena. Naredna utakmica igra se u Oklahomi u sredu posle koje će se znati da li se serija nastavlja ili će domaćin obezbediti plasman u polufinale.
U Istočnoj konferenciji jutros u odigrane dve utakmice, i u obe su uspešniji bili domaćini.
Atlanta je savladala Indijanu sa 102:91 i izjednačila rezultat na 2:2 u pobedama, dok je Bruklin bio bolji od Čikaga – 110:91 i smanjio prednost „bikova“ na 3:2.
Naredna utakmica u Čikagu igraće se u noći između četvrtka i petka, dok Indijana dočekuje Atlantu u noći između srede i četvrtka.
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Atlanta – Indijana 102:91 (2:2 u seriji)
Bruklin – Čikago 110:91 (2:3)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
Hjuston – Oklahoma 105:103 (1:3)

Povezana vest:  EVROLIGA, Danilović ne zamera ništa ni igračima ni stručnom štabu