subotic

Subotić: Možemo da se izvučemo iz bezizlazne situacije

Košarkaš Crvene zvezde Bojan Subotić rekao je danas da crveno-beli imaju poseban kvalitet i mogućnost da se izvuku iz teških situacija što su dokazali u polufinalu Jadranske lige posle preokreta protiv Radničkog iz Kragujevca i u prošlom kolu protiv Vojvodine.
Crveno-beli su u sredu teže nego što se očekivalo pobedili novosadsku Vojvodinu sa 86:85 trojkom Marka Simonovića pet sekundi pre kraja meča.
„Protiv Vojvodine nismo odigrali na zavidnom nivou. Međutim, ova ekipa je još jednom pokazala da ima karakter. Podsetiću da smo minut i 37 sekundi pre kraja bili u zaostatku čak osam poena za Novosađanima. Nismo se predavali, verovali smo da možemo da napravimo preokret i uz veliku borbenost smo u tome uspeli“, rekao je Subotić za klupski sajt.
On se nada da će način na koji je ekipa izborila pobedu protiv Novosađana podići poljuljano samopuzdanje.
„Preokreti koje smo napravili u duelima protiv Radničkog u polufinalu Jadranske lige i ovaj protiv Vojvodine nedvosmisleno pokazaju da smo sposobni da se izvučemo iz praktično bezizlazne situacije i kada nešto silno želimo to možemo i da ostvarimo. Mislim da je to naš veliki kvalitet i da smo sada toga svi svesni“, dodao je Subotić.
Zvezda u meč sa Slobodom iz Užica ulazi kao favorit, iako trener Dejan Radonjić zbog povrede neće moći da računa na Vuka Radivojevića, a pod znakom pitanja je i nastup Borisa Savovića koji ima problema sa skočnim zglobom.
„Košarkaši Slobode će biti rasterećeni, jer u Pioniru nemajun šta da izgube, a mogu mnogo toga da dobiju. Sigurno će biti silno motivisani. Sa druge strane, mi ulogu favorita koju imamo na papiru moramo da dokažemo na terenu. To ćemo uspeti ako budemo maksimalno borbeni i koncetrisani. Odbrana mora biti veoma agresivna i nipošto ne smemo da potcenimo rivala jer bi to moglo skupo da nas košta“, zaključio je Subotić.
Utakmica 8. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Slobode na programu je sutra od 19 sati u hali Pionir.

Povezana vest:  Klubovi zadovoljni uvođenjem plej-ofa