igor rakocevic laktasiRakočević: Konačno jedan derbi bez incidenata

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je posle pobede nad Partizanom da mu je drago što je konačno jedan večiti derbi završen bez incidenta i u atmosferi u kojoj je publika mogla da uživa.
Crveno-beli su večeras u Pioniru savladali aktuelnog šampiona sa 76:69, u utakmici 9. kola Szperlige Srbije.
-Bila je ovo jako bitna utakmica za nas, da se vratimo posle teškog poraza u finalu Jadranske lige. Korak po korak popravljamo stvari u igri. Nismo euforični, ovo je mali korak, čvrsto stojimo na zemlji, ima još dosta prostora za napredak, verujem da ćemo biti bolji. Drago mi je da je derbi bio bez incidenta i da je publika mogla da uživa – rekao je posle meča Rakočević.
On je dodao da nije zadovoljan svojom trenutnom formom, iako je meč završio sa 27 poena.
-Daleko sam od onoga gde sam bio pre par meseci, dosta sam pao fizički i mentalno. Trudim se da to ispravim, poboljšavam formu, ali to nije to. Napad nije merilo svega, može mnogo bolje u odbrani da se odigra – dodao je Rakočević.
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim pobedio zahvaljući boljem šutu.
-Dobro smo otvorili meč, što je bilo bitno za nas. Bili smo svesni problema sa unutrašnjom igrom, ali imali smo dobar šut za razliku od prethodnih mečeva. Prednost smo čuvali svih 40 minuta. Raduju me procenti šuta za tri poena, ali ne i slobodna bacanja. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama – poručio je Radonjić.
Crvena zvezda je večeras zabeležila šestu pobedu u Superligi, dok je Partizan pretrpeo drugi poraz.

Povezana vest:  Srpski basketaši odbranili titulu šampiona sveta