duda ivkovic arena kzn

Ivković: Igranje za nacionalni tim je čast

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je sa kandidatima za tim za Evropsko prvenstvo razgovarao o njihovom zdravstvenom stanju, formi i statusima u klubovima i da ima dovoljno vremena da se eventualne povrede saniraju.
Ivković je nedavno posetio srpske igrače u moskovskom CSKA, Nenada Krstića, Miloša Teodosića, Vladimira Micova i Zorana Ercega, a razgovorao je i sa Nemanjom Bjelicom čija ekipa, Kaha Laboral je u tom trenutku boravila u Moskvi.
Selektor je razgovarao i sa srpskim igračima u Istanbulu, Urošem Tripkovićem (Fenerbahče), Duškom Savanovićem (Efes) i Vladimirom Štimcem (Banvit).
-Razgovori u Moskvi i Istanbulu bili su veoma kvalitetni i otvoreni, ali nijednom nije postavljeno pitanje da li neko želi da igra za reprezentaciju Srbije, jer je to nešto što se podrazumeva i predstavlja veliku čast za svakog sportistu. Siguran sam da je to velika želja svakog našeg potencijalnog reprezentativca – kazao je Ivković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Pojedini mediji su objavili da su Erceg i Micov odbili da igraju za nacionalni tim zbog povreda, a da se iz istog razloga dvoumi Savanović.
-Razgovarali smo o njihovim profesionalnom statusu u klubovima, jer je jako bitno da igrači kada dođu na pripreme imaju rešeno to pitanje. Druga tema bila je njihova trenutna forma i zajednički smo napravili kraću analizu trenutne situacije i mogućnosti da se ona unapredi. Pričali smo i o zdravstvenom stanju, pošto su sezone izuzetno duge i naporne – naveo je selektor.
Ivković je dodao da će lekarska komisija KŠ pokušati da pomogne svim kandidatima koji imaju zdravstvene probleme.
-Itekako vodimo računa o tome da igrači imaju mogućnost da se oporave i odmore od dugih sezona, a u konsultaciji sa našom zdravstvenom komisijom, tražimo najbolje načine da se eventualne povrede saniraju – zaključio je Ivković.
Evropsko prvenstvo u Sloveniji održaće se od 4. do 22. septembra, a Srbija je u grupi sa Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnim i Hercegovinom, Makedonijom i Letonijom.

Povezana vest:  Radonjić: Real je favorit, pokušaćemo da napravimo iznenađenje