Dragan_DjilasĐilas: Grad će uplatiti KK Partizan 20 miliona dinara
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas naveo je danas, u čestitki predsedniku Košarkaškog kluba „Partizan“ Predragu Daniloviću, da će grad Beograd zbog uspeha koji je taj klub ove godine ostvario u Evroligi uplatiti „Partizanu“ 20 miliona dinara.
-Želim da čestitam ne samo igračima, Duletu Vujoševiću i tebi na sjajnoj pobedi i plasmanu među najbolje četiri ekipe u Evropi nego i da vam zahvalim što ste svim Beograđanima, građanima Srbije, omogućili da se osećaju srećno i ponosno . naveo je Đilas u čestitki.
Gradonačelnik je ukazao da to „nije samo pobeda pobeda KK Partizan i njegovih navijača, već svih onih koji vole svoju zemlju, i zvezdaša i partizanovaca“.
On je podsetio da je usvojen pravilnik po kome se za svaki uspeh u evropskim takmičenjima nagrađuju svi beogradski sportski klubovi. KK Partizan je, kako je istakao, po tom pravilniku za dosadašnje uspehe u Evroligi zaradio 11 miliona dinara, a plasman u Fajnal for (Final four) donosi još deset miliona dinara.
-Želim da znate, pre nego što odete u Pariz, da je ono što ste vi do sada uradili za sve nas ravno osvajanju Evrolige. Zato sam odlučio da grad Beograd ‘Partizanu’ umesto deset miliona uplati iznos od 20 miliona dinara – istakao je Đilas u čestitki.
Povezana vest:  KK Crvena zvezda odgovorila "ambicioznom pojedincu"