nba novi logo

NBA VESTI

Indijana vratila seriju na početak

U 4. utakmici finala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Indijana je jutros u Indijanapolisu savladala Majami sa 99:92 (26:22, 22:25, 29:23, 22:22) i izjednačila rezultat na 2:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Predvođena Rojom Hibertom, koji je uz 23 koša imao i 12 skokova, Indijana je anulirala prednost Majamija i posle četiri utakmice seriju vratila na početak. Odličnu partiju u redovima Indijane pružio je i Lens Stivenson sa 20 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Dejvid Vest još jednom imao dvocifren učinak u dve kategorije: 14 koševa i 12 skokova.
Majami je imao sjajnu priliku da napravi još jedan brejk i prakticno na svom terenu za dva dana „overi“ plasman u veliko finale.
Sredinom poslednje deonice, pri vođstvu Indijane 81:72, aktuelni šampion je napravio seriju 14:2 i došao do prednost od 86:73. Domaćin je, međutim, zaigrao znatno agresivnije, pritom je i Lebron Džejms „zaradio“ šestu ličnu grešku i Indijana je došla do vredne pobede.
Sa 24 poena, pet skokova i šest asistencija Džejms je bio najbolji pojedinac Majamija. Uz njega istakli su se Mario Čalmers sa 20 i Dvejn Vejd sa 16 koševa. Naredna utakmica igraće se u Majamiju u noći između četvrtka i petka.

Povezana vest:  Svečano otvoren Evroligin turnir