zvezda vojvodina slavlje

Zvezda srušila Mega Vizuru u poslednjoj četvrtini

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije pošto su večeras u Beogradu pobedili Mega Vizuru sa 78:61 (21:14, 17:23, 19:16, 21:8). 
Utakmica je odigrana u hali Pionir pred 7.000 gledalaca, a sudili su Saša Maričić (Kraljevo), Marko Juras (Beograd) i Uroš Obrknežević (Beograd).
CRVENA ZVEZDA: Đokić, Subotić 6, Mitrović, Lazić 8, Simonović 18, Milovanović, Savović 12, Katić 9, Smiljanić, Radivojević 4, Nelson 15, Skot 2.
MEGA VIZURA: Reljić, Krstić 13, Dangubić 3, Drča 7, Avramović, Micić 11, Luković, Veličković 14, Ćakić, Bojić, Jokić, Marjanović 15.
Crveno beli su teže nego što se očekivalo došli do vođstva protiv neugodne ekipe iz Zemuna. Talentovani tim Dejana Milojevića, predvođen iskusnim Bobanom Marjanovićem i Novicom Veličkovićem, pošteno je namučio igrače Zvezde.
Pitanje pobednika rešeno je četiri minuta pre kraja, kada je domaćin napravio seriju 13:0 i odlepio se na 70:58. Ključnu ulogu u tim trenucima odigrao je Demarkus Nelson, koji je atraktivnim zakucavanjem preko Dangubića i Veličkovića ?povukao? svoj tim ka važnioj pobedi.
Amerikanc je odigrao odličan meč, leteo je po terenu, komandovao odbranom i napadom i često završavao akcije svog tima od koša do koša. 
Gosti se nisu predavali, iako su u nekoliko navrata tokom meča bili u zaostatku (19:11, 33:26, 52:45), zonskom odbranom uspevali su da ostanu u igri. Gorostasni Marjanović je pravio dosta problema domaćinu na početku meča, dobro se gradio i zakucavao, ali je brzo ušao u problem sa ličnim greškama. 
Gosti su pružili snažan otpor, međutim, nisu izdržali jak tempo do kraja susreta.
Crveno-beli su u ovom meču bili oslabljeni neigranjem kapitena Igora Rakočevića koji nije uspeo da se oporavi od povrede. 
Naredna utakmica u seriji koja se igra do dve pobede na programu je za dva dana u Kruševcu. 

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Srbija gubi mesto u Jadranskoj ligi