dragan djilas kss 2

Đilas: Košarka u Srbiji ima budućnost

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da košarka u Srbiji ima lepu budućnost, uprkos verbalnom ratu čelnika Crvene zvezde i Partizana i sukobima između navijača večitih rivala. 
-Ako izuzmemo sukobe navijača na utakmicama, prekid finala Kupa Srbije u Kragujevcu, teške reči čelnih ljudi pojedinih klubova, kao i završnicu juniorskog prvenstva u Čačku, koja nikome ne služi na čast, ostalo pokazuje da košarka u Srbiji ima budućnost i da se puno dece bavi ovoim sportom. Razvojna liga i Superliga Srbije su dobro organizovane – rekao je Đilas na sednici Skupštine KSS u Kući košarke u Beogradu.
Prvi čovek KSS naglasio je potrebu zauzimanja zajedničkog stava u odnosu na Jadransku ligu kako bi srpski klubovi dobili bolji položaj.
-Zajedničkim radom možemo da promenimo neke stvari kako bi košarka nastavila da bude jedan od srpskih najuspešnijih sportova. To je tema o kojoj treba zajedno da razgovaramo, kako bi zaštitili naš interes, ali i pomogli razvoj košarke u regionu, s obzirom na značaj Jadranske lige koja nosi prohodnost u Evroligu i Evrokup – istakao Đjilas.
On je naveo da Savez ima finansijske problema, koji su posledica ekonomskog krize u zemlji.
-Uspeli smo da vratimo većinu duga, ali nismo ostvarili očekivani prihod, pa samim tim nismo mogli da planirana sredstava uložimo u razvoj regionalnih centara – otkrio je Đilas.

Povezana vest:  EVROLIGA 2013, Partizan i Zvezda večeras počinju takmičenje u Evroligi