nelsonNelson: Odlučujuća bitka

Imala je Crvena zvezda Telekom priliku da već u Kruševcu obezbedin plasman u finale plej-ofa. Osam sekundi pre kraja revanš utakmice polufinale serije doigravanja Mega Vizura je bila u vođstvu dva poena, a Zvezda je imala loptu u posedu. Za preostalo vreme crveno-beli su uspeli da organizuju napad i lopta je stigla do najubojitijeg igrača Zvezde u takvim situacijama ove sezone, Marka Simonovića… Ali, upravo sa mesta odakle je presudio Ciboni i Vojvodini, ovog puta bio je za malo neprecizan.
Majstorica koja će odrediti drugog putnika u finale igra se u nedelju od 21 sat, a ulaz u beogradski hram košarke biće slobodan:
– Biće to siguran sam još jedan spektakularan meč, jer mi dosadašnje iskustvo govori da će naši navijači napraviti fenomenalnu atmosferu. Kada je ambijent takav svaki igrač daje više od svojih mogućnosti zato sam ubeđen da će utakmica biti veoma uzbudljiva – počeo je priču plejmejker Crvene zvezde Telekom Demarkus Nelson.
U prošlom duelu Zvezdi je dosta škripalo u organizaciji igre. Najbolji podatak za to može da bude činjenica da su crveno-beli u Kruševcu imali samo devet asistencija, koliko je sam Nelson ostvario u prvom polufinalnom duelu:
– Izostala je bolja timska igra. Previše smo se oslanjali na individualna rešenja. Bili smo slabi u tranziciji i nikako nismo uspevali da uhvatimo ritam i dođemo do brže igre koja nam više odgovara. Sve te stvari moramo da ispravimo i u nedlju odigramo znatno agresivnije, naročito u odbrani. Ovo je odlučujuća bitka za finale, svi smo veoma motivisani da dođemo u borbu da se borimo za još jedan trofej, mislim da ćemo svi biti maksimalno spremni – ističe Nelson i dodaje:
– Već nekoliko puta smo naglasili da ekipa Mega Vizure zaslužuje veliki respket. To su još jednom dokazali u Kruševcu. Iako imaju dosta mladih igrača, poseduju veliki potencijal i kvalitet i to zahteva maksimalan pristup. Ključ svega leži u dobroj odbrani. Ako budemo dovoljno agresivni u defanzivi to će nam omogućiti priliku za igru u tranziciji i lake poene. Pravi model bi trebalo da bude naša igra iz prvog meča plej-of serije.
Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić je posle meča u Kruševcu rekao da su šanse da kapiten crveno-belih Igor Rakočević zaigra u majstorici znatno veće. Zvezdin strateg je naglasio da je situacija sa povredom mnogo povoljnija, ali da će se konačna odluka o tome da li će Rakočević biti u timu doneti na dan meča. Nema sumnje da bi povratak najboljeg strelca Superlige ove sezone u tim predstavljalo dodatni kvalitet u Zvezdinoj igri, a Demarkus Nelson ističe i još jednog važnog aduta:
– I u Kruševcu smo imali sjajnu podršku navijača, ali dvorana Pionir je nešto sasvim posebno. Energija koju dobijamo sa tribina je neverovatna. Nadam se da ćemo je iskoristiti na pravi način, da ćemo pobediti i da ćemo se na kraju zajedno radovati plasmanu u finale – zaključio je Nelson.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati prvog kola TOP 16 Evrolige