zvezda mega

Košarkaši Crvene zvezde u finalu plej-ofa

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se večeras u finale plej-ofa Super lige pošto su u trećoj utakmici polufinalne serije savladali ekipu Mega Vizure sa 77:68 (20:24, 16:19, 17:11, 24:14). Crvena zvezda će u finalu plej-ofa igrati protiv Partizana, koji je u polufinalu bio bolji od Vojvodine. Finalna serija igra se na tri pobede, a prva utakmica je na programu 5. juna.
Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Demarkus Nelson sa 20 postignutih poena, dok je Raško Katić ubacio 15 poena. Najbolji u poraženoj ekipi bio je Boban Marjanović sa 21 poenom.  Zvezda je gubila više od tri četvrtine meča, u kojima nije imala rešenja za zonsku odbranu Mege i jednostavne napade gostiju, a tek u finišu treće četvrtine je počela da smanjuje prednost, da bi na početku poslednje napravila preokret i stekla osetniju prednost. 
Mega je bila sigurnija i vodila je skoro sve vreme. Klub je počeo utakmicu serijom 8:0, predvođena Vasilijem Micićem. Zvezda je preko Igora Rakočevića, Nelsona i Borisa Savovića počela da se vraća u meč i sredinom prve četvrtine je prvi put povela posle trojke Nelsona, 15:13. 
To je, međutim, trajalo samo taj napad, pošto je Mega preko Gorana Ćakića i Luke Drče povratila prednost do kraja prve četvrtine i čuvala je do poslednje četvrtine. Problem za Megu predstavljala su dva penala Marjanovića, koja je oba zaradio u napadu. 
Mega je i bez njega čuvala prednost, a Zvezda nije mogla da dođe do poena Rakočevića, ali i Simonovića iz prethodnih mečeva. Kada se Marjanović vratio u igru, gosti su igrali jednostavno a?? zonsku odbranu i na visokog centra u napadu.
Zvezda nije nikako uspevala da razbije zonu dva-tri Mege, a pokušavala je šutevima za tri poena, bez obzira na loš procenat. Ništa tada nije polazilo za rukom crveno-belima. Nije domaćin uspevao da organizuje napad, da razbije zonsku odbranu, niti da sačuva Marjanovića.  Takva situacija trajala je do finiša treće četvrtine, kada je Zvezda uspela da priđe na samo poen zaostatka, najviše zahvaljujući sjajnom Katiću i njegovim poenima, ali i Simonoviću, kome je tada proradio šut. 
Zvezda je ušla u poslednjih 10 minuta sa pola koša zaostatka, 53:54, a do prvog vođstva došla početkom poslednje četvrtine košem Majla Skota, koji već mesecima ima problema da pogodi koš.  To je, međutim, bio samo znak da domaći košarkaši počnu da pogađaju, pre svega Simonović, a onda i Nelson, a Zvezda je jako brzo došla do 10 poena prednosti, 66:56 i meč je tada bio rešen. 

Povezana vest:  Radonjić: Bilo je padova, ali smo ih iskontrolisali