nba novi logo
NBA VESTI
Majami u finalu
 
Treći put uzastopno Majami Hit se plasiro u veliko finale američke profesionalne košarkaške lige (NBA) pošto je jutros u „majstorici“ finalne serije Istočne konferencije savladao Indijanu sa 99:76 (19:21, 33:16, 24:18, 23:21) i ukupnim rezultatom 4:3 u pobedama došao u priliku da se bori za titulu.
Protivnik Majamiju u borbi za šampionski prsten biće San Antonio Spars koji je u finalnoj seriji Zapada „počistio“ Memfis, savladavši ga sa 4:0 u seriji.
Cela priča jutrošnje „majstorice“ stala je u 12 minuta druge četvrtine. Uvodni period pripao je Indijani koja je bolje otvorila utakmicu i posle prve četvrtine vodila sa 21:19. U drugoj deonici, međutim, usledila je potpuna dominacija aktuelnog šampiona. Predvođen Lebronom Džejmsom Majami je „gušio“ protivnika na svim delovima terena, a rezultat takve igre bio je suficit od 15 poena na poluvremenu (52:37).
S obzirom da je ulog bio veliki, opuštanja u redovima Majamija nije bilo do kraja utakmice i plasman u veliko finale bio je apsolutno zaslužen posle svega što su dva tima pokazala u finalnoj seriji.
Uz Džejmsa čiji je učinak iznosio 32 koša, osam skokova i četiri asistencija, u pobedničkom timu istakao se i Dvejn Vejd sa 21 poenom i devet uhvaćenih lopti.
U redovima Indijane bolji od ostalih bili su Roj Hibert sa 18 i Dejvid Vest sa 14 koševa.
Finalan serija u kojoj će se Majami boriti za treću, a San Antonio za petu titulu, počinje u noći između četvrtka i petka u Majamiju.
Povezana vest:  Mega poražena u gostima od Avelina