dejan radonjic (1)Radonjić: Neka se nastavi trend pobeda gostiju

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da bi voleo da se u prvom meču finalne serije plej-ofa sa Partizanom nastavi ovosezonski trend da u međusobnim duelima u Beogradu pobeđuje gost.
Večiti rivali su odigrali ukupno četiri utakmice ove sezone u glavnom gradu, po dve u Jadranskoj i Superligi i obe ekipe zabeležile su po dve pobede.
-Odigrali smo dosta mečeva ove sezone, to su posebni dueli i može da se desi da odlučuju nijanse. Kad igrate protiv Partizana, posebno kada se borite za titulu nije potrebna motivacija, svesni smo da Zvezda dugo nije osvojila trofej, ali u ovom trenutku samo razmišljamo o pobedi u sledećem meču – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.
On je dodao da večiti rivali u finalnu seriju ulaze sa različitih pozicija.
-Partizan je dominantno završio prvenstvo i u plej-ofu lako izborio plasman u finale. Radi se o ekipi sa velikim brojem domaćih i stranih reprezentativaca. Mi smo u jednom trenutku bili u nezavidnoj poziciji, ali smo uprkos mnogim problemima uspeli da stignemo do doigravanja. Izaći ćemo na parket i daćemo sve od sebe da pobedimo – naglasio je Radonjić.
Trener crveno-belih istakao je da je situacija sa povredom kapitena Igora Rakočevića dobra, ali otkrio da se pojavio problem sa Borisom Savovićem, koji se u toku noći požalio na temperaturu.
-Rakočević je dobro, moramo da budemo obazrivi sa njim. Svi ostali, osim Savovića, su spremni, ali nadam se da će se i situacija sa njim popraviti i da ćemo biti kompletni – poručio je Radonjić.
Prva utakmica finalne serije plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati, a titulu će osvojniti ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Povezana vest:  Alimpijević: Dobar derbi