zvezda vojvodina slavlje

Katić: Nismo očekivali takav poraz

Košarkaš Crvene zvezde Raško Katić rekao je danas da njegova ekipa nije očekivala da u prvoj finalnoj utakmici plej-ofa protiv Partizana izgubi toliko velikom razlikom I dodao da crveno-beli znaju da igraju pod pritiskom.
-Sigurno da nismo očekivali takvu utakmicu. Očekivali smo čvrst meč, ali ne i da će se završiti tolikom razlikom. U trenucima kada smo uhvatili priključak, pri rezultatu 43:39, nismo uspeli da realizujemo napad, a oni su ubacili jako važnu trojku, posle toga su se ‘odlepili’ i uveli meč u neki miran, željeni tok po njih – rekao je Katić. 
Košarkaši Partizana pobedili su juče Zvezdu sa 82:54 i poveli sa 1:0 u finalu plej-ofa Superlige. Šampion će biti ekipa koja zabeleži tri pobede. Katić smatra da je njegova ekipa izgubila zbog loše timske igre. 
-Pojedinačni učinci igrača nisu bitni. Važno je da ekipa odigra timski, a mi u prvom meču nismo odigrali dovoljno dobro, pa očekujem da u tom aspektu budemo bolji. Na nama je da se oporavimo za jedan dan, pogledamo snimak i analiziramo greške. Želimo sutra da izađemo spremniji, probamo da savladamo Partizan i vratimo seriju na početak – rekao je centar Zvezde. 
-Pritisak je sada na nama, ali on je uvek tu kada igrate za Crvenu zvezdu. Svi igrači koji su u ekipi trebalo bi da mogu da se nose sa tim – rekao je Katić i pohvalio igrače i navijače obe ekipe koji su, kako je rekao, pokazali da „večiti“ derbi može da protekne u fer atmosferi. 
Druga utakmica igra se sutra od 19.00.

Povezana vest:  Mitrović: Ne bežimo od uloge favorita