Vujosevic Partizan Barsa

Vujošević: Ovo je na momente bio ragbi

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Crvenom zvezdom da nije zadovoljan suđenjem, posebno odlukama Uroša Obrkneževića.
-Zvezda je odigrala veoma čvrsto, na granici kontakta. Ovo je bila hronika najavljene krađe u režiji sudije Obrkneževića, ovakvo suđenje ne vodi ničemu. Ovo nije dobro, u pojedinim momentima je bio ragbi. Nisam zadovoljan kriterijom suđenja. U redu je kad se sudije brane, ali moraju da imaju čojstvo, a ne samo junaštvo, treba da štite igru – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.
On je dodao da mu se takođe ne sviđa što jedan broj sredstava javnog informisanja gleda da odnose i netrpljevost dva kluba digne na nivo usijanja.
-Ja nikada nisam rekao da je Čović kriminalac, kao što je osvanulo u nekim novinama – istakao je trener crno-belih i ponovio da je njegov tim i dalje daleko od odbrane šampionske titule.
-Mislim da ćemo dovesti stvar do kraja, ali biće teško, ne želim da potcenim igrače Zvezde. Imamo strah, jer znam koliko bi Zvezdi značila pobeda pred našom publikom, sve bi se promenilo. Čestitam igračima što su našli snage i morala u momentima kad nije bilo dobro, nastavili su da se bore. Zaslužili smo sreću kada smo prišli i ostvarili rezultatski egal. Bili smo rasterećeniji i mogli smo lakše da igramo završnicu – konstatovao je Vujošević.
On je ocenio da je Partizan mnogo dobio u protivniku kao što je Crvena zvezda, navodeći da su crveno-beli „postali veliki klub“.
Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da je njegov tim u pravom trenutku prelomio meč. 
-Za razliku od prve, ovo je bila prava finalna utakmica, pravi derbi. Lošije smo ušli u meč, ali smo početkom treće četvrtine uspeli da se vratimo. Pokazali smo kvalitet i karakter, svesni smo da ništa nije gotovo i da nas čeka nova utakmca pred našim navijačima – rekao je Lučić. 
Trenere Zvezde Dejan Radonjić rekao je da je ključ poraza u činjenici da su njegovi izabranici u finišu meča izgubili koncentraciju i loše rešavali neke situacije.
-Odigrali smo kako smo priželjkivali, želeli smo veću prednost, jer je Partizan išao na to da nas troši svih 40 minuta. U samoj završnici je potrošnja igrača bila ogromna, pala je koncentracija i nastala je loša reazlizija. Partizan je preuzeo vođstvo i dobio nas – rekao je Radonjić.
Trener Zvezde nije želeo da komentariše suđenje.
Centar crveno-belih Raško Katić smatra da još ništa nije gotovo iako Partizan ima vođstvo od 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa.
-Uzeli su brejk, ali igra se do tri pobede, ništa nije gotovo. Nije da nismo igrali bez požrtvovanja, ali očigledno da to nije dovoljno. Pokušaćemo da pokažemo taj karakter o kojem se toliko priča. Protivnik je u prednosti, ali svaka utakmica je posebna – rekao je Katić.
Partizan je večeras savladao Crvenu zvezdu sa 71:69 i poveo u finalnoj seriji sa 2:0 u pobedama. Naredna, treća utakmica, na programu je 10. juna, takođe u Pioniru.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Radnički iznenadio Cibonu u Zagrebu