nebojsa covic nove logoČović: Podneli smo tužbu protiv Vujoševića

Predsednik košarksaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da su crveno-beli podneli krivičnu prijavu protiv trenera Partizana Duška Vujoševića zbog njegovih izjava.
Vujošević je uoči početka finalne serije plej-ofa Superlige Srbije rekao da njegov klub ne mogu da pozivaju da otkrije poreska dugovanja „oni koji su napravili kriminal menjajući ime kluba“.
Trener crno-belih je posle druge utakmice naglasio da nikada nije rekao da je Čović kriminlac i optužio pojedine medije da nisu adekvatno preneli njegovu izjavu.
-Krivična prijava je podneta. Šta je neko pričao, da li je rekao ili nije. Tužba nije lična, ona je u ime Crvene zvezde. Neka određeni ljudi objasne, možda mi ne razumemo – kakav je to kriminal u pitanju. Ja nisam rekao da je Vujošević krao, niti da nije krao slike. Nisam rekao da je normalan, niti da nije normalan, takođe nisam rekao da je bolestan, niti da nije bolestan – rekao je Čović, a preneo sajt kluba.
Prvi čovek Crvene zvezde veruje da će ih arbitri, posebno Marko Juras, oštetiti u trećoj utakmici i da se sprema „sudijska krađa da bi Partizan dobio“.
-Sudija Juras ima razloga da krade. On je u Vršcu zatvoren i tučen, a neko priča o Obrkneževiću. Pokradeni smo u drugoj utakmici, a i prva je vrlo sumnjiva. Te stvari se suptilno rade kroz promene kriterijuma, kroz nepostojanja zaštite za šutere, dozvoljava se kontakt. Sve se jasno vidi, postoje dokazi. Mi nemamo nikakav problem da kad izgubimo čestitamo protivniku na pobedi – istakao je Čović i naglasio da je nepravedno da se Katiću dosude tri sekunde, dok sa druge strane Gagić i Lovernj „kampuju u reketu“.
Predsednik Zvezde je odgovorio zbog čega sudije na utakmice finalne serije plej-ofa dolaze u pratnji policije.
-Pa, ne dolaze sigurno zbog Crvene zvezde. Ako su drugi zaboravili, mi nismo. Crvena zvezda, a pre toga FMP, nisu tukli i gepekovali sudije. Zna se ko to radi. Mi im nismo pretili, iako imamo jako puno razloga za komenatre i nezadovoljstvo suđenjem i to unazad niz godina. U Laktašima smo direktno pokradeni. Na poslednjoj utakmici je sudio Jovčić, a njegovo suđenje bih nazvao hronologijom straha od gepekovanja – poručio je Čović.
On je potom ponovo obratio pažnju na pitanje odnosa države prema večitim rivalima.
-Crvena zvezda postavlja pitanje ko je koliko dobio para od države i od toga nećemo odustati. Krajem maja Partizan je dobio prvi put opomenu za porez zbog 150 miliona dinara. Kada Zvezda ne plati, račun nam ulazi u blokadu, kao i veaini drugih klubova. Nije tačno da je Zvezda državni projekat. Mi smo od 2000. na ovamo prezentovali sve – podsetio je Čović i dodao:
-Ministarka sporta je dala četiri miliona dinara Partizanu, a Crvenoj zvezdi jedan milion. Zar Partizan vredi četiri puta više od Zvezde? Srbija će biti nesretna dok se ovakve stvari ne urede.
Čović je ponovio da je Partizan imao podršku bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Povezana vest:  Partizan u ponedeljak počinje pripreme