covic radonjic

Čović:Neće biti mira u srpskoj košarci dok je Vujoševica

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović četitao je večeras Partizanu osvajanje titule prvaka Srbije i dodao da će zbog večerašnjih izjava trenera Partizana Duška Vujošvića krivična prijava protiv njega biti dopunjena. 
-Čestitam Partizanu na osvojenoj tituli. Mislim da je Zvezda jako puno toga uradila ove godine i napravila veliki iskorak koji je važan i za srpsku košarku i za Zvezdu. Iskreno sam zadovoljan sezonom, možda su očekivanja bila veća. Postavljeni ciljevi da osvojimo sva tri trofeja uzeli smo jedan i došli do Evrolige. Pred nama je veliki posao već od sutra – rekao je Čović. 
On je odgovarajući na večerašnje izlaganje Duška Vujoševića rekao da u srpskoj košarci neće biti mira dok je trener crno-belih tu. 
-Što se tiče permanentnog pritiska koji smo trpeli od strane Vujoševića, to je način funkcionisanja takvog čoveka. U srpskoj košarci neće biti mira dok mu se bude dopuštalo da radi šta mu padne na pamet.. Košarka ide nizbrdo od 2003. Setite se ko je tada bio selektor. Nadam se da će se naći snage i autoritet da se zaustavi – rekao je Čović. 
Prvi čovek Crvene zvezde rekao je i da je iza priča o njegovom hapšenju na početku sezone stajao upravo Vujošević. 
-On je stajao iza priprema za moje hapšenje na početku sezone. To ističem kao pristup da znate s kim imamo posla. On šteti imenu Partizana, nije moje da vodim kadrovsku politiku Partizana. To je pristup ljudi koji imaju određene probleme sami sa sobom i koji su spremni da zarad nekakvog rezultata idu i preko mrtvih. To nije zdravo, to je opasno za naš sport i za društvo – rekao je Čović. 
On je odgovorio Vujoševiću na njegovu priču o Kosovu. 
-Što se tiče Kosova, ja sam funkciju predsednika Koordinacionog tela za Kosovo dolaskom (Vojislava) Koštunice na vlast izgubio. Bio sam dovoljno oprezan da odmah vidim sa kim sam radio. Lako ćemo tu utvrditi činjenice – rekao je on. 
Čović je naveo i da će krivična prijava protiv Vujoševića koju je podnela Zvezda biti dopunjena. 
-Znam šta Vujoševića muči. Misli da će time napraviti pritisak I da će ponovo Zvezdu uvesti u nestabilnost. Poslovica da pametni treba da se sklone kad krenu budale je pogrešno. Dok god se budu sklanjali, budale će voditi glavnu reč. Svela se košarka na tračeve, abrove I na ponašanje jednog čoveka koji pravi sve ove kuhinje. Krivična prijava će već sutra biti dopunjena – rekao je Čović. 
On je kazao i da nema nikakav problem da ode i u zatvor i dodao da je jedan od njegovih najvećih grehova to što je u noći kad je ubijen premijer Zoran Đinđić pitao odakle im neke slike, ali nije precizirao na šta misli. 
-Ne bih karakterisao Duleta Vujoševića, kakav je on čovek. Ne bih da ga poredim sa čovekom. On ima pravo na svoje mišljenje i to nije problem. Mi u Zvezdi ćemo raditi normalno svoj posao. Na putu smo da napravimo stabilan evropski klub – zaključio je Čović. 

Povezana vest:  Božič traži pristup kao u finalu