neven spahija1bSpahija preuzeo Cibonu, želi na fajnal-for Jadranske lige

Novi trener Cibone Neven Spahija rekao je danas da zagrebački klub mora da igra fajnal-for Jadranske lige I da je glavni cilj razvoj mladih košarkaša.
-Cibona je veliki izazov i ona je posle mnogo godina napravila korak napred. Verujem da ću ispuniti planove. Cibona ne sme biti u region na mestu na kojem je sada i u evropskim takmičenjima ne sme da ima skor 0-22, kao u poslednje tri godine. Minimalno je ulazak na fajnal-for Jadranske lige – rekao je Spahija na konferenciji za novinare, a prenela agencija Hina.
Spahija je od odlaska iz Cibone pre 12 godina, sa kojom je bio šampion Hrvatske, osvajao titule u Sloveniji sa Krkom, u Litvaniji sa Lijetuvos Ritasom, u Izraelu sa Makabijem, Španiji sa Taukeramikom i
turskoj sa Fenerbahčeom, dok je sa Valensijom uzeo Evrokup.
-Nije me dugo trebalo nagovarati da dodjem u Cibonu. Sve ove godine sam pratio šta se dešava u klubu. Tu mislim i na mlade igrače koje klub ima i oni koji tek treba da dodju. To nije presudilo, ali je bilo važno – rekao je Spahija.
Cibona je prošle sezone pod vodjstvom Danijela Luca osvojila titulu šampiona Hrvatske i nacionalni Kup, ali je u Jadranskoj ligi završila tek na 11. mestu.

Povezana vest:  Dabović: Velika dominacija; Maljković: Bajka ostvarena